Apple'ýn stratejik ortaðý, gazetecileri yerlerde sürükletip dövdürttü.





Apple, eleþtirilerin odak noktasýnda. Büyük elma için parça üreten Foxconn adlý Tayvanlý üretici þiddet olaylarýyla anýlmaya devam ediyor. Üretim tesislerini ve Apple'ýn endüstriyel sýrlarýný korumak için aþýrý hareketler sergileyen Foxconn, bu sefer de gazetecileri tartaklattý.

Ülkede bir araþtýrma için bulunan Reuters ajansýna baðlý haberciler, Foxconn binasýnýn fotoðraflarýný çekince kýyamet koptu. Olayý fark ettikten sonra, gazetecinin bindiði taksinin sürücüsünü "ehliyetini iptal ettirmek ve lisansýný elinde almakla" korkutup durduran Foxconn güvenlik görevlileri, gazeteciyi yerlerde sürüklediler, dövdüler, fotoðraf makinesini ve telefonunu alýp parçaladýlar.

Þikayetçi olan gazeteci, polisin verdiði yanýtla tekrar þoka girdi. Polis, kibar bir dille: "Ne isterseniz yapýn ama burasý Foxconn'un binasý ve bu þirket özel ayrýcalýklara sahipler. Lütfen bunu anlayýn." uyarýsýný yaptý.

Apple, acilen önlem almak zorunda. Geçen sene olanlar unutulmadý (http://yahoyt.com/h/5026/iphone-genc...-canindan-etti ) ve kolay kolay da unutulmayacak. Benzer bir olay, Amerika'da Apple'ýn binasýnda gerçekleþse, þirket nasýl bir cezayla yüzyüze kalýrdý? Büyük elma, Foxconn'un dikkatini çekmeli yoksa Apple'ýn imajý, görselimizdeki telefondan beter olacaktýr.


kaynak:: yahoyt.com