Toplam 3 sonuçtan 1 ile 3 arasındakiler gösteriliyor.
  1. #1
    Editör by_hope isimli üyenin avatarı
    Üyelik Tarihi
    October 2008
    Bulunduğu Yer
    İzmir, Turkey
    Mesajlar
    1,599

    Apple: Snow Leopard Windows 7'den üstün



    Apple: Snow Leopard Windows 7'den üstün.

    Apple'ın yeni sistemi Snow Leopard Apple'ın dediği gibi gerçekten de Windows 7'den üstün mü?

    Apple pazartesi günü WWDC 2009 konferansında yaptığı açıklamada yeni Mac OS X sürümü Snow Leopard'ın Eylül ayında piyasaya çıkacağını ve sadece Intel Mac'lerde çalışacağını duyurdu.
    Apple'ın Snow Leopard ile getirdiği yeniliklerden ilki sistemin Leopard kullanıcıları için sadece $29'a güncellenebilmesi. Bu aslında yeni sistemin eski sistemin detaylı bir optimizasyonu ve düzenlemesi olduğunu gösteriyor. Ama bu yeni sistemde yeniliklerin olmadığı anlamına gelmiyor. Aksine yeni sistem eskisine oranla birçok yenilikle dolu.

    Snow Leopard'ın dikkat çeken bir özelliği yeni Grand Central Dispatch sayesinde bütün uygulamaların çift veya daha çok çekirdekli işlemcilerden daha etkin yararlanabilmesi. Bu sistemin komutlarınıza daha hızlı cevap verebilmesini de sağlıyor. Ayrıca Safari 4, Finder, Mail, iCal gibi temel sistem uygulamaları da artık 64bit. Bu sayede uygulamalar çok daha hızlı çalışıyor. Yeni Safari 4 eklentiler sorun çıkardığında tarayıcınızın bu sorundan etkilenmemesini sağlıyor ve JavaScript 64bit'lik tarayıcıda %50 daha hızlı çalışıyor. Geliştirilen 3B "dock" artık "Exposé" özelliğini kendi içinde barındırıyor ve daha düzenli bir görünüme sahip. Yeni C temelli OpenCL ise geliştiricilere grafik işlemciden grafik işlemleri dışında da yararlanabilmelerini sağlıyor.

    Apple, 1.000'in üzerinde projeyi hayata geçirerek geliştirdikleri Mac Os X Snow Leopard'ın Windows 7'den daha yüksek bir performansa sahip olacağını belirtiyor. Zaten piyasaya çıkış tarihini Windows 7'ye denk getirmeleri, iki sistemin yarış içinde olduğunun bir göstergesi.

    Apple'ı takdir ettiğimiz nokta ise yeni sistemin aslında birçok "kaporta altı" yenilik içermesine rağmen bir güncelleme olarak değerlendirip kullanıcılarına 29$'dan sunması. Keşke benzer durumda olan Microsoft da Vista kullanıcılarına böyle bir olanak sunsa...


    Bilgi için: Bilkom / Apple
    Telefon: (216) 554 90 00



  2. #2
    Hiperaktif Üye Raiden isimli üyenin avatarı
    Üyelik Tarihi
    December 2008
    Mesajlar
    556

    Ynt: Apple: Snow Leopard Windows 7'den üstün

    Kesinlikle daha üstün özellikle RAM hakimiyetinin çok farklı olduğu üzerinde duruldu konferansta...Birçok hızlanma bu yeni altyapıdan kaynaklanıyo bir yazılım ağırken diğerinde işlem yoksa öncelik tanıyor  AMAA  aynı olay windowsta manuel olarak yapılabiliyor ve yapmaya kalktığınızda sizi öncelikle oynadığınız için hata(sonrasında çökme) ihtimali olduğunu söylüyor düşünün ahmaklığı  ....(bkz:windows görev yöneticisi)

    Normal PCnize eğer güncel donanımınız varsa kurabilirsiniz MACOS biraz uzun ve karmaşık olur ben Sony Vaio ya yaptım biçok donanımı tanımadı ama suç mac de değil Xp bile tanımıyor benim bilgisayarı sadece Vista için yapılmış..Bu da Apple'a tekelci diyenlere kapak olsun.. :D

  3. #3
    Tecrübeli Üye
    Üyelik Tarihi
    June 2009
    Mesajlar
    467

    Ynt: Apple: Snow Leopard Windows 7'den üstün

    zaten vista kullanmıs bri olarak cok dandik oldugunu biliyorum xD ram filan hic yok gibi yarıya düşüyor 1 gb ram i 512 filan yapıyor xp ise cok daha hızlıydı bu windows 7 vistanın düzeltilmiş modeli olsa gerek ama mac zaten iş bilgisayarı gibi birsey oyun uygulama filan yönünden windows daha güclü bence ama donanım olarak mac :) buda benim terciğim mesela eniştemlerin şirket sitesini macle yapıyoruz filan o işler için gibi geliyor bana bu mac macte pes filan oynıyabilinmi hayır :D yada bilmiyorum ama ugrastırır büyük olasılıkla xD

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 kişi bu konuyu okuyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)

Benzer Konular

  1. Çift İşletim Sistemi'nde Snow Leopard yok oldu:(
    Konuyu Açan: mazide, Forum: İşletim Sistemleri.
    Cevap: 5
    Son Mesaj : 12-02-2012, 20:56
  2. VMware ile Windows'ta Mac OS X Snow Leopard Kurmak
    Konuyu Açan: mawrick, Forum: İşletim Sistemleri.
    Cevap: 2
    Son Mesaj : 02-02-2011, 10:39
  3. Snow Mac Leopard
    Konuyu Açan: IBurak, Forum: Temalar & Melodiler.
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 29-12-2010, 22:16
  4. XP 'ye Mac OS X Snow Leopard kurlumu hakkında bilgi alabilirmiyim ??
    Konuyu Açan: Yiğit Gözütok, Forum: İşletim Sistemleri.
    Cevap: 6
    Son Mesaj : 13-05-2010, 20:26

Yetkileriniz

  • Konu açma yetkiniz yok.
  • Cevap yazma yetkiniz yok.
  • Eklenti yükleme yetkiniz yok.
  • Mesajınızı değiştirme yetkiniz yok.
  •