PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Jailbreak - Unlock Sorunları iphone 2g ile ilgili birçok sorun???



demsaz
09-02-2010, 09:12
arkadaşlar merhabalar... öncelikle birçok yerde tavsiye olunduğu üzere forum içi aramalar yaptım birçok konuyu okudum ama sorunlarım birkaç tane olduğu için işin içinden çıkamadım. o yüzden yol gösterirseniz çok sevinirim. ben en baştan sorunumu anlatayım: ilk olarak ben ikinci el bir iphone 2g aldım. cihazın wi-fi si çalışmamaktadır. orjinal sürümünü bilmemekteyim ama mevcut sürümü 3.1.2'dir. cihazı açtığımda blackra1n ikonunu gördüm ama internete bağlanamadığı için cydia yı kuramadım. sonra forumda araştırmaya başladım ve snowbreeze yöntemini gördüm orda direk cydia'nın cihaza kurulacağı yazıyordu. benim düşüncem de cydia kurulduktan sonra cyder programı ile pc üzerinden gerekli işlemleri yapabilecektim. sonrasında cihazın sürümü 3.1.2 olsa da ben cahilce tekrardan snowbreeze ile 3.1.2'nin ipsw dosyasını oluşturdum ve itunes ile shifte basarak restore etmeye çalıştım. bi süre sonra gördüğüm kadarıyla birçok kez yaşanan cihazın kitlenmesi olayını ben de yaşadım ve ekranda sadece usb kablosu ve itunes işareti kaldı. forumda araştırmaya devam ettiğimde cihazı orjinal sürümüne restore etmem gerektiğini anladım. bu anlattıklarım dün gece olduğundan dedim ki yarın sabah iş yerinde devam ederim. cihazı aynen o donmuş haliyle bıraktım. sabah işe gelip ilk iş olarak itunes kurdum işteki bilgisayarıma ve cihazı bağlamayı denedim ama tanımadı itunes. sonra cihazı dfu moduna alıp bağlamayı denedim yine bir hata verdi. sanırım "The ipod software update server could not connected" gibi bir şey yazıyordu. yani demem o ki wi-fi si çalışmayan orjinal sürümünü bilmediğim itunesun görmediği kilitlenmiş vaziyette kalmış bir iphone ile kalakaldım. forumda birçok şey okudum ama neyin bana faydalı olduğunu bilemediğim için şu an hem çok şey biliyorum hem de hiçbirşey bilmiyorum:) bu bilgileri doğru şekilde kullanıp bu sorundan kurtulabilmem için bana yol gösterebilecek olan birileri varsa müteşekkir olurum. şimdiden yardımcı olacak olanlara teşekkür ederim. bir iphone maduru:))

Sylar
09-02-2010, 09:49
baya bir şey sormuşsunuz maşallah [:@]
http://www.ikaynak.com/forum/jailbreak-yontemleri/3gs-3-1-2-yukleme-calisirken-hata-alanlar-buraya/msg94947/#msg94947
buradaki 2g dosyasını yüklemeyi deneyin sonra tekrar durumu konuşalım [:'(]

demsaz
09-02-2010, 10:04
Üstadım dediğin gibi ordaki 2g dosyalarını indirdim. sonra o başlıkta anlatıldığı gibi recovery mod için gerekenleri yaptım sonrasında itunes yine the iphone software update server could not be contacted hatası verdi. yani itunes telefonu görmüyor. dolayısıyla bir restore butonu da çıkmıyor ortaya ve bu indirdiğim dosyayı şimdilik kullanamıyorum. acaba itunes haricinde bir yöntemle yükleme şansım var mıdır yoksa evdeki pc ile mi denemeliyim bir de?

KupaValesi
09-02-2010, 13:05
internet varmı bağladığın bilgisayarlarda? yada işyeri olduğu için ana serverin adresini engellemiş olabilirler. bu tarz bi sorunun var. yani restore etmeye çalıştığın makinlarda internete bağlanamama gibi bi problem var.

demsaz
09-02-2010, 13:26
arkadaşlar ewet işyerinin güvenlik duvarı yüzünden o hatayı veriyormuş şimdi o verilen linkteki dosyayla restore ettim cihazı. blackra1n ikonu kayboldu cydia ve icy ikonları geldi ama cydia yı açmaya çalıştığımda program açılır gibi yapıp hemen kapanıyor ve ana menüye geri dönüyor telefon. şimdi bu durumda ne yapılabilir diye forumu araştırdım biraz ve ilk olarak iphonebrowser tarzı programlarla cydia.list dosyasını silin denilmiş ama benim cihaz yeni restore olduğu için sanırım o dosya yok zaten bende ya da ben bulamadım. bu noktada aslında bu işlerden hiç anlamadığımı ve öğrendiğim kısıtlı bilgilerin de bu forum forum sayesinde olduğunu belirtmek istiyorum. bu durumda-lütfen yanlışsam düzeltin- önce sürüm düşürüp sonra tekrar yükseltip jailbreak yapmam gerekiyor heralde. bu dosyaların indirme merkezinde ve yahut jailbreak yöntemleri konularında olduğunu biliyorum ama benim için doğru olan dosyalar hangileridir bunu anlayamıyorum bi türlü. baya uzun da yazdım ama bütün mesajı sabırla okuyup sonunda da bana yardımcı olabilecek birileri çıkarsa çok mutlu olucam. umutla bekliyorum:)

KupaValesi
09-02-2010, 13:39
yenide olsa o dosya vardır. sen kontrol et. bulamazsan eğer icy ilede halledebilirsin işlemlerini. ama cydia gerekli çünkü ilk olarak update etmen gereken şeyler var.

dosyayı buldun sildin tekrar açtın çalıştı sıkıntı yok. baktın çalışmadı yine burdan yaz. farklı ve bi o kadarda zor bi yönteme geçicez. onu deneyeceksin. sonrasında garanti olacaktır.

sen halletmeye çalış, olmadı burdan yine yaz bi şekilde hallederiz.

demsaz
09-02-2010, 13:52
üstat tekrar kontrol ettim iphonebrowserdan private/etc/apt/sources.list.d bu kısımı ama cydia.list yazan bir dosya yoktu. uzantısı .list olan başka dosyalar vardı 5-6 tane ben de hepsini sildim. sonra cihazı açıp kapadım ama yine cydia açılmıyor. dediğiniz gibi icy ile yapabilirmiyiz die sorucam ama daha önce de yazdığım gibi cihazın wi-fi si bozuk tahminimce. bağlantı noktası arıyor ama modemin yanındayken bile göremiyor. yani wi-fi olmadan pc üzerinden yapmalıyım ne yapıcaksam. sanırım sizin dediğiniz uzun ve zor yola geçicez şimdi. ben direktifleri bekliyorum kafam allak bullak oldu zaten bi gün içinde hayatım firmware jailbreak cydia blackrain oldu:)

KupaValesi
09-02-2010, 14:03
o zaman http://www.ikaynak.com/forum/showthread.php?t=9066/ bu linkteki yöntemi kullanarak jb yapacaksın. ama dikkat et 3.1.3 değil 3.1.2 kullanacaksın. konu 3.1.3 için sen 3.1.2 için yapacaksın. 3.1.2 için ipsw indireceksin. onu göstereceksin. dikkat et ordaki yöntemi kullacansın ama 3.1.3 değil 3.1.2 kuracaksın ok. umarım yanlış anlamamışsındır. konuyu incele aklına takılanı işe koyulmadan önce sor. netleşsin sonra başla.

demsaz
09-02-2010, 14:21
üstat işleme başlamadan önce birşey sormak istiyorum. iphone ilk kilitlenmiş halinden kurtardıktan sonra cydia açılmıyordu yani şu an ki mevcut halindeydi cihaz ama ben yine de cyder kurup pc ye o konuda anlatılan source u ekleyip aynen o konuda anlatılan gibi bir oyun yüklemiştim telefona. sonrasında cihazı açıp kapattığımda oyun gelmemişti zaten konuda da cihazı açıp kapadıktan sonra cydiadan install edin diyordu ben yapamamıştım o işlemi de cydia açılmadığı için ama az önce baktığımda o yüklediğim oyunun ikonu gelmiş telefona ve oyun da açıldı ve oynanabiliyor. şimdi bu durumda ben ihtiyacım olan diğer işlemleri de bu şekilde yapabilirmiyim yani iphone cydia yı hiç açmasa da cyder yardımıyla? yok yapamazsam ve senin önerdiğin yöntemi uygulayacaksam bir iki sorum olacak:
1-) ilk olarak yöntem aynı olduğu için ben ordaki redsnow dosyasını indirdim sanırım burda hata yok.
2-) ikinci olarak ben 3.1.2 yapacağım için şu an bende mevcut olan iPhone1,1_3.1.2_7D11_Custom_Restore_1GB.ipsw dosyası var. bununla işlemleri yapabilirmiyim? bunda costom yazıyor doğru dosya bu değilse benim gidip direk orjinal 3.1.2 firmware dosyası mı indirmem gerekiyor?
3-) son olarak da işlem basamaklarından birinde cihazın mc olup olmadığını soruyormuş ben ona evet mi diyeceğim?

yahu ben de farkındayım her seferinde mesajlar çok uzun sorular fazla oluyor ama kusura bakmayın iphonedan basic seviyede anlayınca insan çok basit hataya düşebiliyor. ben cevabınızı bekliyorum...

KupaValesi
09-02-2010, 14:25
önemli değil uzun yazmanda problem olmaz zira okumayı severim [:)]

orjinal 3.1.2 yi indirmen gerekiyor.

bide o mc mi denilen yere hayır diyeceksin.

demsaz
09-02-2010, 14:52
üstadım çok teşekkür ederim dediğiniz gibi sorunsuz bir şekilde halloldu işlem. artık cydia da açılıyor gerçi wi-fi olmadığı için şu an bi işe yaramıyor ama sanırım onu da cyder ile çözücem. benim artık jailbreak sonrası eğitimlere gitmem gerekiyor heralde. ama sizin daha başlangıçta olmazsa olmaz yapılması gereken olarak söyleyebileceğiniz bir şey varsa onu yapmak isterim. şimdiye kadar verdiğiniz bilgilere ve yardımlarınıza da tekrardan çok teşekkür ederim.

KupaValesi
09-02-2010, 14:56
ya senin wifi arızalı olmasın? yeni almışsında. kontrol ettinmi alırken?

demsaz
09-02-2010, 14:59
üstat daha önceki mesajlarda da yazmıştım ama ewet benim wi-fi arızalı. yani hiçbir modemi görmüyor. dediğin gibi ikinci el ama yeni geçti elime sonra da bi şekilde de elimde patladı. şimdi de en azından cihazı kullanılabilir hale getirmeye çalışıyorum.

KupaValesi
09-02-2010, 15:15
valla dikkat etmemişim kusura bakma. bak bi öneride daha bulunayım sana. iphone pc suite adlı programı indirip kurman halinde (eğer cihazında afc2add cutom fw nin içine çakılı geldiyse) programın içinde aynı cydia dan giriyor gibi uygulama yükleyebiliyorsun. sadece kablo bağlaman yeterli oluyor. ben çoğu zaman bunu kullanıyorum ve çok işime yarıyor. uygulamaları oyunları zil seslerini falan hyepsini kurabiliyorsun. istersen dene. zaten wifi olmadığı için bu tarz bi programa ihtiyacın olacak. son sürümünü indirip kurduğunda genelde problem olmuyor.

kolay gelsin umarım yardımcı olabilmişimdir. [:'(]

demsaz
09-02-2010, 15:22
gerçekten çok yardımcı oldun üstat pc suiti de şimdi indirip deniycem gerçi "(eğer cihazında afc2add cutom fw nin içine çakılı geldiyse)" cümlesini tam anlayamasam da :) artık biraz cebelleşicez forumun içerisinde yapa yapa öğreniriz heralde. bütün yardımların için teşekkür ederim.

KupaValesi
09-02-2010, 15:23
önemli değil. bende buraya ilk geldiğimde senden farksızdım. forum gerçekten hazine gibi. doğru yeri kazmayı bilirsen sende bişiler kazanabilirsin. hayırlı forumlar [:)]

ha bide anlayamadığın olayıda açıklayımda eksik kalmasın [:)]
programı indirip çalıştırdığında telefonu görmezse yüklü değildir uğraşma. biraz daha kaptığın zaman işi onuda halledersin. her zaman derim. en kısa yol en iyi bildiğin yoldur [:'(]