PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : YouTube'a Çin damgası (YouTube'a giremiyosak YouTubecn'ye gireriz)



yok
02-02-2010, 00:24
YouTube'a Çin damgası

Yasaklı YouTube'a giremiyorsanız üzülmeyin. Çinliler sizi de düşündü. İşte son Çin harikası...

http://www.youtubecn.com/ (http://www.youtubecn.com/)


http://www.hurriyet.com.tr/_np/7139/9767139.jpg

Yeni ortaya çıkan ve Çinliler tarafından hazırlanan YouTubecn, renklerine kadar bir YouTube kopyası ama önemli bir farkı var: YouTube'da yayınlanmayan yasaklı videoları bu sitede bulmak mümkün.

Bu yasaklı videolar porno filan değil, Çin'deki halk ayaklanmaları ve sosyal krizler. Çin hükümetinin bastırdığı ve yasaklattığı olayların videolarını YouTubecn'de izlemek mümkün.

Çin, koyduğu yasakların bozulmasına çok bozulmuş durumda, YouTube ise kopyalandığı için rahatsız. Daha önce de Google'ın Çinli kopyası Goojje ortaya çıkmıştı.

Google'ın Çin'den çekilme ihtimalinin arttığı ve Çin hükümetiyle Google, hatta Amerika Birleşik Devletleri arasında tansiyonun yükseldiği bir dönemde, bu kopyaların ortaya çıkması hiç kimse için işleri kolaylaştırmadı.

Goojje'nin kurucularından birisi olan Xiao Xuan, Goojje'nin Çin-Google gerginliğinden önce olduğunu iddia ediyor.

Xiao yaptığı açıklamada Goojje'nin YouTubecn gibi kanunları çiğnemediğini, abisi gibi bir arama motoru olmadığını belirtti. Goojje aslında bariz bir arama motoru ama Xiao'ya göre bir "arkadaş bulma aracı"ymış.

YouTubecn'nin kurucusu olan Li Senhe ise bunu bir kamu hizmeti olarak yaptığını aktarıyor. Gelecek kopyanın ne olacağı merak ediliyor. Goojje'den Xiao, Facebook olabileceğini belirtiyor.


hurriyet.com.tr

yok
02-02-2010, 00:27
Youtube la bağlantılı gibi..site sürekli güncel..


edit: ve youtube'un üye olmadan izliyemedsiğiniz videolarda izlene biliyo..ve bu video sizin ülkeniz izlenemez yazan videolarda izlene bilio... [:'(]