PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Apple'dan Şarj Aleti Değiştirme Kampanyası!



iphoneblogbiz
08-08-2013, 10:50
Geçtiğimiz Haziran ayının ilk haftasında Çin'de yaşayan 23 yaşındaki Ma Ailun isimli genç kız, telefonu şarjda iken gelen aramayı cevaplaması ile iphone (http://www.iphoneblog.biz/iphone)'in yol açtığı elektrik kaçağı yüzünden hayatını kaybetmişti. Gelen son raporlara göre de genç kızın ölüm sebebinin yan sanayi adaptör kullanmasıydı.
http://www.iphoneblog.biz/wp-content/uploads/2013/08/sarj-degistirme-kampanyasi-01.jpg
Bu üzüntülü olayın yaşanmasından sonra da Apple kullanıcılarına yan sanayi adaptör kullanmak yerine orjinal adaptör kullanmaları gerektiğini duyurmuştu. Şimdi de dev iphone (http://iphoneoyunlarim.blogspot.com/) üreticisi Apple, yaşanan bu üzücü olaylardan dolayı üçünü parti şarj aletlerinin açtığı tehlikeli sonuçları ortadan kaldırabilmek ve bir daha böyle olayların yaşanmasını önlemek için şarj cihazlarını değiştirme kampanya başlatmış durumda.


Konuyu resmi internet üzerinden kullanıcılarına duyuran Apple, daha önce yaşanan olayların bir daha tekrarlanmaması için kullanıcıların tüm yan sanayi şarj aleti Apple mağazalarına getirip orjinal şarj aletleriyle değiştirebilecekleri bir kampanya başlattı. Yapılan açıklamalara göre kampanya 16 Ağustos tarihinde ABD'de, 9 Ağustos'ta da Çin'de başlatılacak. Diğer ülkeler de ise kampanyanın 16 Ağustos'ta başlatılması planlanıyor.


Ayrıca Apple'ın başlatmış olduğu bu kampanya 18 Ekim'e kadar devam edecek. Böylece Apple'ın başlatmış olduğu bu kampanya ile kullanıcılar orjinal olmayan şarj cihazlarını Apple mağazalarına getirerek 10 dolar indirimli olarak ücret ödeyip orjinal Apple şarj cihazlarını değiştirebilecekler. Bu kampanya sayesinde teknoloji devi olan Apple, hem orjinal olmayan şarj aleti alarak orjinal şarj cihazlarını indirimli bir şekilde kullanıcıların almalarına olanak sağlamış oluyor ve hem de kullanıcılarını orjinal Şarj Aleti (http://www.iphoneblog.biz/tag/sarj-aleti) kullanması yönünden de teşvik etmiş oluyor.

DeviLJoN
12-08-2013, 02:04
Yan sanayi şarj aleti alırsanız, verdiği voltaja bakın. 12W iPad için uygun. 5W ise iPhone modelleri, iPod modelleri ve iPad mini modelleri için uygun olanıdır. Orjinal şarj aletlerinde voltaj önemli değildir. En sağlıklı yöntem pc ile şarj etmektir (iPad hariç).

aksneo
12-08-2013, 18:34
Türkiye de de olacak galiba


Send from my ipad 3
iMessage:akemals42

myjoker
13-08-2013, 19:45
Yan sanayi şarj aleti alırsanız, verdiği voltaja bakın. 12W iPad için uygun. 5W ise iPhone modelleri, iPod modelleri ve iPad mini modelleri için uygun olanıdır. Orjinal şarj aletlerinde voltaj önemli değildir. En sağlıklı yöntem pc ile şarj etmektir (iPad hariç).

En sağlıklı yöntem orjinal şarj adaptörü ile şarj etmektir kimseye yanlış bilg vermeyiniz. Pc 5 volt 500ma verir ama adaptör 5 volt 1 amper verir adaptör şarjı daha kısa sürede dolar ama daha uzun gider