PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : “Eyvah şarjımı unuttum” derdine son



by_hope
28-05-2009, 15:35
“Eyvah şarjımı unuttum” derdine son


Kullanıcı tam bağımsızlığını ilan ediyor!
Acer Aspire Timeline ile zaman mefhumu ortadan kalkıyor.

İnsan ile teknoloji arasındaki sınırları ortadan kaldıran PC devi Acer, “eyvah şarjımı unuttum” derdine son veriyor. Dünyanın ilk 8 saatten daha fazla pil ömrüne sahip çok ince diz üstü bilgisayarı olma özelliğini taşıyan Intel(R) Islemcili Acer Aspire Timeline, yüksek performansa sahip ürün özellikleri ile ilk ve tek olacak. Acer Aspire Timeline, teknoloji meraklılarının bir düzüstü bilgisayarda en çok aradığı özellikler olan incelik, tasarım, performans, güç, hafiflik ve bağımsızlığı bir araya getiriyor. Haziran ayı içerisinde Türkiye’ye gelecek 4 farklı modeliyle Acer Aspire Timeline serisi, 699 $ ve 899 $ arasındaki fiyatlarıyla teknoloji severlerin beğenisine sunuluyor.

Acer’in yeni serisi Aspire Timeline, daha fazlasını isteyen teknoloji meraklıları için özel olarak tasarlandı. Acer, kullanıcıların daha uzun süre kablosuz çalışabilmesi için daha büyük ve ağır piller kullanmak yerine, bilgisayarın ağırlığını arttırmadan daha verimli ve enerji tüketimini minimuma indiren dizüstü bilgisayarlar üretti.

http://img10.imageshack.us/img10/7936/aceraspiretimeline555.jpg

“Akıllı Güç” tuşuyla 8 saatten daha uzun süre özgür olmanın keyfini yaşayın...

Ultra-düşük voltajlı çift çekirdekli Intel işlemci sayesinde Aspire Timeline, 8 saatten uzun pil ömrü ile kullanıcılarına daha fazla zaman sunuyor. Intel® Core™ 2 Duo ultra düşük voltaj işlemcinin yanı sıra klavyenin üzerindeki Akıllı Güç tuşu, pil ömrünü daha çok uzatabilmeyi ve güç tasarruf kapasitesini attırmayı sağlıyor. Ayrıca maksimum performans için, Akıllı Güç tuşuna tekrar basıldığında, Aspire Timeline’ın normal şekilde enerji tüketmesi mümkün oluyor.

Özellikle enerji verimliliği performansı için tasarlanan Aspire Timeline serisi çok sayıda yenilikçi çözüm içeriyor. Intel® Core™ 2 Duo ultra düşük voltajlı işlemciler ve ekran görüntüsünü çok fazla etkilemeden arka aydınlatmayı azaltan Intel® Ekran Güç Tasarrufu Teknolojisi (Intel® DPST) tipik dizüstü bilgisayarlardan maksimum %33 daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor. Böylece enerji tüketimi azaltılıp pil ömrü maksimum %40 uzatılarak sistem verimliliği büyük ölçüde arttırılıyor.


http://img8.imageshack.us/img8/7027/aceraspiretimeline666.jpg


Çevre dostu Acer Aspire Timeline’da %66 daha fazla enerji tasarrufu…

Enerji verimliliğini en yüksek seviyede değerlendiren yeni seri Aspire Timeline, çevre dostu bir teknoloji sunuyor. Aspire Timeline Serisi, Energy Star 5.0 standartlarına uygun olan teknolojiyi sunuyor.

Acer Aspire Timeline serisi 15 watt’lık bir ampulün 116 gün boyunca tükettiği enerjiye eşit olan yıllık 1752 watt enerji tasarrufu sağlıyor.

Acer Akıllı Güç adaptörü ile pil tamamen şarj olduğunda uyarlanabilir şarj modu otomatik olarak duruyor ve Energy Star standartlarının gerektirdiğinden %66 daha az enerji tüketerek beklenenden daha fazlasını yapıyor. Böylece Akıllı Güç adaptörü ile enerji tüketimi duruyor ve pilin yıpranma ve aşınma oranı azalıyor.

Intel ile geliştirilen “soğutma”teknolojisi Laminar Wall Jet…

Acer Aspire Timeline kullanıcı deneyimini geliştirmek üzere tasarlanmış bir soğutma teknolojisi kullanıyor. Intel ile birlikte geliştirilen Laminar Wall Jet, türbin kanatlarını soğutmak için geliştirildi. Giriş aralığında arttırılan kanatçık sayısı, soğuk hava akımını bilgisayarın dış yüzeylerini daha iyi soğutmak için bilgisayar kasasının altına yönlendiriyor. Laminar Wall Jet teknolojisi sayesinde Aspire Timeline’ın benzerlerinden daha hafif, daha verimli, daha uzun ömürlü, çevreye karşı daha az zararlı olması ve çok daha az ısınması sağlanıyor.

Çok ince ve en hafif notebook Acer Aspire Timeline ile işlevsellik ve tasarım bir araya geldi…


Acer Aspire Timeline modellerinin fırçalanmış alüminyum kapağı, estetik görünümün yanı sıra, bilgisayarın tüy kadar hafif olmasını sağlıyor. Timeline serisi diz üstü bilgisayarların 13,3 inç modeli 1,6 kg; 15,6 inç modeli ise 2,4 kg ile teknoloji severlere taşınabilir hiç bir şeyin bu kadar hafif olmadığını kanıtlıyor. İnceliği ile de teknolojinin sınırlarını zorlayan Aspire Timeline'ın en kalın noktası 24 mm iken, en yüksek noktası, 29 mm ölçülerinde tasarlandı.

Acer Aspire Timeline ile kolay kontrol mümkün...

Acer Aspire Timeline’da kolay kullanım için Optik Sürücü çıkarma düğmesi (14 ve 15,6 inç modellerde) bilgisayarın üst kısıma yerleştirildi. Aspire Timeline serisinde sık yapılan işlemlerin kolayca kontrol edilebilmesi için tasarlanmış daha bir çok ayrıntı mevcut. Ayrıca, WiFi, Bekleme ve Akıllı Güç tuşu gibi özelliklere kolayca ulaşabilmek için bilgisayarın üzerine dokunmatik geçiş tuşları yerleştirildi.

Acer Aspire Timeline’da tüm kontrol doğal olarak sizde…

Tuşları ve tuş aralıkları daha büyük olan parlak FineTip klavye kullanıcılarına bütünüyle yeni bir yazma deneyimi sunuyor. Bakmadan kolayca kullanılabilmesi için kabarık yapıda tasalanan dokunmatik fare yanlışlıkla yazmayı önlemek için yazarken kilitleniyor. Ayrıca, Acer Aspire Timeline serisinin çoklu komut özelliği sayesinde, kullanıcılar, basit el ve parmak hareketleriyle bilgisayarda kolayca gezinebiliyor. Parmağın basit bir hareketle daire şeklinde döndürülmesiyle web sayfaları, belgeler veya müzik listelerinde aşağı-yukarı gidilebiliyor. En çok kullanılan uygulamaları yakınlaştırıp uzaklaştırmak için iki parmağın bir araya getirilmesi ya da birbirinden uzaklaştırılması yeterli oluyor.

Timeline, iletişimi mükemmelleştiriyor…

Aspire Timeline serisinin tüm modellerinde parlak, gerçek gibi görüntü veren ve düşük ışıkta okunabilirliği arttıran Acer CineCrystal™ LED-arkadan aydınlatmalı ekran bulunuyor. Bu ekran, gerçek 16:9 görüntü formatı, 1366 x 768 HD çözünürlük, yüksek parlaklık ve harici medya oynatma için hızlı yanıt süresi özelliklerine sahip olarak tasarlandı.

Düşük ışık koşulları için optimize edilmiş, gelişmiş Acer PrimaLite™ teknoloji destekli entegre Acer Crystal Eye web kamera ile kolayca görüntülü konferans yapmak veya görüntülü sohbet etmek mümkün olacak. Ayrıca, kusurusuz işitsellik için, Aspire Timeline serisi, kulaklık veya hoparlörlerden mükemmel suround ses veren Dolby® Sound Room® sistemine sahip olarak üretildi.

Acer Aspire Timeline serisi “eşsiz mobilite” deneyimi sunuyor...

Ultra-mobilite ve bütünüyle özgürlük için tasarlanan Aspire Timeline serisi en güncel iletişim seçenekleriyle donatıldı. Acer SignalUp™ destekli dâhili Wi-Fi®/WiMAX™ özelliği eşsiz mobilite deneyimi için her zaman ve her yerden bağlanabilme olanağı sunuyor. Tamamen kablosuz bir yaşam için ideal dizüstü bilgisayar olan Aspire Timeline serisi isteğe bağlı yerleşik 3G modülü ile donatılabilme teknolojisine de sahip.

500 GB disk kapasitesi ile maksimum 64 GB’ye kadar SSD desteği...

Intel Centrino teknolojisiyle üretilen ve en yeni enerji tasarruflu ultra düşük voltajlı Intel işlemcilerle donatılan Aspire Timeline serisi, paylaşılan veya atanmış VGA seçeneği sunuyor. Ayrıca, Timeline serisi çoklu görev gereksinimlerini kolayca yerine getirmek için DDR3 sistem belleğine de sahip bir note book olarak üretildi. Maksimum 500 GB sabit disk kapasitesi ile büyük depolama alanı sağlayan modellerde alternatif olarak maksimum 64 GB’'ye kadar SSD desteği de mevcut.

Acer Backup Solution ile yedekleme işlemi artık parmaklarınızın ucunda...

Acer Backup Manager ile Easy Launch Back Up tuşunu birleştiren Acer Backup Solution, yedekleme işlemini parmaklarınızın ucuna taşıyor. Acer Backup Manager, verilerin zahmetsiz ve etkin bir şekilde yedeklenmesini sağlayan esnek yönetim olanağı sunuyor. Acer Backup Manager ile veriler belirli aralıklarla yedeklenebilir, işlem sırasında değerli alanları korumak için dosyalar sıkıştırılabilir, verileri korumak için şifre belirlenebilir ve dosyaların yedeklenmesi için istenilen medya kolaylıkla seçilebilir.

Aspire Timeline serisi bilgisayarlar Microsoft Windows Vista® Home Premium veya Windows Vista® Home Basic işletim sistemiyle birlikte gelir. Kurulu diğer yazılımlar arasında şunlar yer almaktadır: Acer Arcade™ Deluxe (Sinema, Albüm, Müzik, Acer HomeMedia özellikli); Acer Crystal Eye; Acer GridVista™; Acer GameZone; Acer Game Console; Acer Backup Manager; Acer PowerSmart Manager; Acer Recovery Management; Adobe® Reader®; Adobe Flash Player; Google Araç Çubuğu; Google Masaüstü; CyberLink® PowerDirector® deneme sürümü; McAfee® Internet Security Suite; NTI Media Maker™; Office Home ve Student 2007 ile Microsoft® Works 9.0; Acer 3G Connection Manager (sadece 3G'li modellerde).