PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Apple Kulaklıklarının Kullanım Kısayolları...



DeDeLi
12-11-2012, 14:20
http://i.imgur.com/KrKro.png?1



Arkadaşlar bu konumuzda iPhone kulaklıklarımızın kısayollarından bahsedeceğiz. Çoğumuz ses açma kapama , çağrı onaylama ve reddetme özelliklerini kullanıyoruz. Ben bildiklerimi sizlerle paylaşacağım belki ileride bir zaman işinize yarayabilir. Eklemek isteyen olursa bu konu altından forumumuza yardımcı olabilirler ve bundan da mutluluk duyarız...

Şimdi gelelim kısayollarımıza ;
1. Gelen çağrıyı cevaplayın, sonlandırın, reddedin.



En çok kullandığımız özelliklerdir. Cihazımıza arama geldiğinde cevaplamak için kumandamızın orta tuşuna 1 kez basın. Görüşme sonunda çağrıyı sonlandırmak için kumandamızın orta tuşuna 1 kez basmanız yeterli olacaktır.
Eğer gelen çağrıyı reddetmek istiyorsak kumandamızın orta tuşuna 1 kez basın ve 2 -3 sn kadar basılı tutmaya devam edin. 2 defa bip sesi gelirse gelen araymayı başarıyla reddetmiş olursunuz


2. Çoklu aramalarda çağrılar arası geçiş yapın



Çoklu aramalar arası geçiş yapmak istiyorsanız kumanın orta tuşuna 1 kez basmanız yeterli olacaktır.


3. Müzik çalarımızdan keyifli bir şekilde istediklerimizi yaparak müzik dinlemek için de kısayollar mevcut tabiki. Telefonumuzu elimize almadan da müzik çalarımız için pek çok işlem yapmak mümkün ;



[*=2]Müzik dinlemeye ya da video izlemeye başlamak için kumandamızın orta tuşuna 1 kez basın
[*=2]Eğer cihazımızda oluşturduğumuz parça listemiz var ise bir sonraki parçaya geçmek için kumandamızın orta tuşuna hızlı bir şekilde 2 kez basın
[*=2]Müzik dinlerken bir parçayı başa almak ya da bir önceki parçaya geri dönmek mümkün. 3 kez hızlı bir şekilde orta tuşa basmanız gerekmektedir. Bu işlem parçayı başa almaya yarayacaktır. Eğer bir önceki parçaya geri dönmek istiyorsanız tekrar 3 kez hızlı bir şekilde orta tuşa basmanız gerekmektedir.
[*=2]Dinlediğiniz şarkıyı ya da videoyu ileri sarmak için kumandanızın orta tuşuna 2 kez basın ve 2.sinde basılı tutmaya devam edin, eğer geri sarmak istiyorsanız bu sefer 3 kez basın ve 3.sünde basılı tutmaya devam edin .




4. Kulaklığınızın kumandası ile fotoğraf çekmenizde mümkün;



[*=2]Bunun için Camera uygulaması açıkken kumandanızın + (Ses açma) tuşuna bir kez basmanız yeterlidir. Bu özellik diğer uygulamalarda çalışmamaktadır.




5. Sesli yardımcımız Siri ' yi kulaklığınızla yönetebilirsiniz;



[*=2]Bunun için de kumandamızın orta tuşuna 2-3 saniye kadar basılı tutmanız yeterlidir. Tabii internete bağlanmayı unutmayınız.

CHAOS
12-11-2012, 15:14
vallahi güzel konu.bilmediklerim bile varmış:)

DeDeLi
13-11-2012, 09:30
Arkadaşlar başlıkta küçük bir değişiklik yapıldı.Yeni nesil iPod'lar ile birlikte Apple yeni kulaklığı olan Earpod 'u vermeye başladı.Yani hem iPhone hem iPod için verilen kulaklıklar kumandalı bir şekilde kullanıcılara sunuluyor.Biliyorsunuz önceki versiyonlarda bu şekilde değildi.Ayrıca yeni kulaklık olsun, eski kumandalı kulaklık olsun bunlar iPod'lara da uyumlu oldukları için ve bu kısayollarının da aynı şekilde kullanımları desteklediği için başlığın "iPhone Kulaklıklarının Kullanım Kısayolları" olması yerine "Apple Kulaklıklarının Kullanım Kısayolları" olması daha uygundur.


İyi Forumlar....