PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Apple Tarafından Mağdur Edildim



Bernardo
07-07-2012, 01:03
Arkadaslar Öncelikle Merhaba,

21,12,2001 Tarihinde 4S Almıstım, Bu Cihaz Cok ısınıyor diye teknik Servis (Teleservice)ye Verdim, Sağolsunlar Değişim Yapıldı Yenisini Aldım, Yeni Telefonla Geçtiğimiz Günlerde Ankaraya Gittim TomTom Navigasyon Yüklemiştim Kullanim Biraz Dedim, Kullandım Fotograf Cekmek İçin Durdum Biyerde Telefon Cayır Cayır Yanıyor, Kamera Acılmıyor Kamera Acıldı Flas Patlamiyor( Aşırı Derece Sıcaktır Gibi Bi İbare Ekranda) Sonra Kendi Kendi Kapandi kapanirken Erkan da Nokta Nokta Pixel Hatasi Gibi görünüm, Sonuc İtibariyle Ben Telefonu Tekrar Servise Verdim Sonuc Nedemesinler Telefonda sıvı Teması var Oksitlenme Oluşmuş Garanti Kapsaminda Değildir, 1055 Tl karşiliğinda Yeni Telefon Veririz Dediler, Ve Dünyam Başıma Yıkıldı Şok Oldum, Sizce Ne tür yollara Başvurmalıyım? Ben Avea 'dan Almıstım Aveayi aradim konu hakkında bilgi verdim, ithalatci firma olan mobilteli aradim onlarada bilgi verdim konuyu inceleyip geri doneceklerini bildirdiler, olumsuz sonuclanıırsa bu konu sizce neyapmam gerekir dostlar?

KaleXitus
07-07-2012, 08:36
2001 yılında 2011 model telefon almak büyük başarı. 10 senede tabiki garanti kalmaz. :)

Şaka bir yana zor bir durum. Navigasyon da ısınma normal bende yaşıyorum. Özellikle sıcak havalarda telefon kapanıyor. Ama ne ölü pixel ne de kamera açılmama gibi bir durum olmadı. Sıvı teması olmuş diyen yer size birebir değişim yapan servis miydi? Peki sıfır telefon verildiğine eminmisiniz?

Burda eğer problem varsa zannımca çözecek tüketici hakları ve mahkemesidir. Veya direk apple'a konu ile ilgili mail atın.

DeMo
07-07-2012, 12:09
Öncelikle geçmiş olsun. Bu gibi tüketici şikayetleri için önünüzde 3 yol.

Birincisi, Tüketici derneklerine danışabilir, onların yönlendirmesi ile satıcı firmaya noter kanalı ile ihtar çekebilirsiniz. Fakat bu işlemin bir yaptırımı olmadığı için herhangi bir sonuç alacağınızı düşünmüyorum.

İkinci yol, Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine başvurabilirsiniz. Hakem Heyetleri, illerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, İlçelerde ise Kaymakamlık bünyesinde oluşturulmuştur. 2012 Yılı için değeri 1.167,67 TL'nın altındaki tüm uyuşmazlıklar için bu birimleri başvuru yapılması zorunludur. 1.167,67 TL'nin altındaki uyuşmazlıklar için verilen kararlar tarafları bağlar ve taraflar verilen karara karşı 15 gün içinde Tüketici Mahkemesine itiraz edebilir. Bu rakamın üzerindeki uyuşmazlıklar için verilen kararların bağlayıcılığı yoktur. Fakat verilen karar delil kabul edilip Tüketici Mahkemesinde dava açılabilir.

Üçüncü Yol ise direkt olarak Tüketici Mahkemesine dava açmaktır.


Size en yakın Hakem Heyetine buradan ulaşabilirsiniz... http://www.tuketici.gov.tr/?wapp=hakemheyetibul_tr&open=1


Ayrıca e-devlet şifreniz var ise Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine www.turkiye.gov.tr adresinden de online başvuru yapabilirsiniz.

Ogzhnozcn
07-07-2012, 12:25
Gecmis olsun,eger cihazin navigasyonunu camin oraya monte ederek kullandiysaniz %90 gunes cihazi asiri isitmistir ve uyari almissinizdir malum bu havalarda gayet normal,benim navigasyon cihazimin sicaktan ekrani atmisti ordan biliyorum.

Bernardo
08-07-2012, 00:05
Gecmis olsun,eger cihazin navigasyonunu camin oraya monte ederek kullandiysaniz %90 gunes cihazi asiri isitmistir ve uyari almissinizdir malum bu havalarda gayet normal,benim navigasyon cihazimin sicaktan ekrani atmisti ordan biliyorum.

aynen dediğiniz gibi oldu cama taktim güneş işiğini düsünmedim değil en kör noktaya takmaya caliştim fakat havalar sicakti tabi, Evet Birebir Değişim Yapan Teknik Servis Bunu Yapıyor, Cihazin Yeni Olduguna Söyle İnandim alt kisminda hafif eziklik vardi darbeden olusan,, Şansımı Deniyeceğim Gerekli Yerleri Aradim Haber Bekliyorum, En kısa zamanda Gidicem Tüketici Hakem Heyetine,,, Abi benim anlamadiğim bu telefonlara bukadar paralari alo demek icinmi veriyoruz, ben her özelliğini kullanamiyacaksam ne anlami kaldi,, hayirlisi demekten baska bi caremiz yok :)

leadertay
08-07-2012, 14:57
Geçen gün uzun yolda eniştemin 4S ide camın önünde güneşden aşırı ısınma dedi ünlem işaretinde kaldı daha sonra sorunsuzca açıldı.

Bernardo
17-07-2012, 20:45
sıkıntlı telefonlar, arkadasim turkcellden aldı 2 kere değişim yapildi 3.yü yine verdi busefer heralde tamir edildi

hitmachine16
17-07-2012, 21:37
Garantili diye fazladan 1 milyar ver sonra gördüğün muameleye bak

cem tanriover
17-07-2012, 23:12
beyler yapabiliyosanız arabada klima havaladırmanın onune koyun cok sogursa da 2 dk dinlendirin. Cihazımı bu şekilde çok kullandım henüz bi hasar gormedim fakat fazla soguma yasanabiliyor

SalihBxl
17-07-2012, 23:50
Bende klimadan faydalaniyorum. Bu zamana kadar sorun yasamadim.


Tapatalk ile iPhone 4s Cihazimdan Gonderilmistir.

Bernardo
18-07-2012, 21:01
bikere benim midemi bulandirdilar :) cihazin yenisi bi alayim yada para iadesini bende öyle yapicam :D

GS_36
19-07-2012, 00:01
Cok gicik bir alet

GS_36
19-07-2012, 00:06
Slm arkadaslar,ben benim iphone 4 garantisi bitmeden 69 euro ödeyerek bir yil daha uzattirdim,simdiye kadar cihaz da bir sorun olmadi bakalim sorun oldugunda bana da problem yapacaklarmi.Insallah ne chiazimda sorun olsun ne de onlar la ugrasayim.Ama bir kac arkadasin problemleri oldu sorun cikarmadilar hatta arkadasin biri battarya doldurma yeri arizalanmis cihaz Jb li oldugu halde o sekil götürmüs yerine yenisini vermisler hayret ettim nasil deysimisler hani jb li olunca garanti disi oluyor artik bakmamislarmi farkmi etmemisler belkide acemi birine denk gelmistir.

iyi Forumlar...

Bernardo
31-07-2012, 14:28
Telefonu Genpa'ya Verdim Birde Onlar İncelesinler Diye, Aldığım Cevap Telefon'da Sıvı Teması Yoktur, Fakat Farkli Bi Sebebden Dolayı Sorunu Vardır Değişimi Gerekmektedir. Şimdi Ben Neyapim Teleserviceyemi veriyim raporu yoksa direk mahkemeyemi vereyim. cok bunaldim para iadesi olsada süper olur..

ChuckBartowsKi
31-07-2012, 17:05
Hocam bir arkadaşımın başına gelmişti bu akşam telefondan film izliyormuş uyuya kalmış camın kenarında hava çok sıcak telefonu uyandığında yastığının altındaymış her tarafı terden dolayı su olmuş telefonun ve artık hiç bir işlev görmüyor. Servise verdi cevap gelmeyince 30 gün sonra yesini yolladılar.

Bernardo
31-07-2012, 21:32
Hocam bir arkadaşımın başına gelmişti bu akşam telefondan film izliyormuş uyuya kalmış camın kenarında hava çok sıcak telefonu uyandığında yastığının altındaymış her tarafı terden dolayı su olmuş telefonun ve artık hiç bir işlev görmüyor. Servise verdi cevap gelmeyince 30 gün sonra yesini yolladılar.

bana teleservice sivi temasindan dolayi oksitle vardir dedi ve değişim söz konusu değildir dediler, genpa da dediki sıvı temasi yoktur fakat farkli bir arizasi vardir telefonu kargoyla geri yolluyacaklar raporu dahada okumadim ama ben tüketici mahkemesine basvurcam teleservice yanlış yapti bana bende hukiki işleme başvurcam