PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Jailbreak - Unlock Sorunları jailbreak 4.1 den 5.1 e direk çıkmak



tank
07-06-2012, 01:55
merhaba ben foruma yeni geldim çok bilgili bir forum olduğunu düşünüyorum. [:)]
benim ipod touch 4g cihazım var. ilk aldığımda yazılım sürümü 4.1di ve jailbreak yaptım. ancak daha önce hiç yazılım sürümünü çıkartmamıştım. tabi üstüne kaç tane yazılım sürümü gelmiş. geçen gün 4.1den 5.1e çıkartmak için bir sürü program vs. indirdim ama yapamadım çok fazla hata verdi. ipodu yedeklemedi bilmemne. sormak istediğim soru ordaki hatalar değil. 4.1den direk olarak 5.1e çıkış yok mudur? yani 4.1den sonraki yazılımları teker teker yükleyip 5.1e gelince mi jailbreak yapmalıyım? ayrıca yeni yazılımı yüklerken jailbreak'i kaldırmış olmak gerekli mi? en kısa yoldan nasıl halledebilirim bunu sormak istiyorum.

ikinci sorum da ipad 3 yani the new ipad aldım ancak jb yapıp yapmama konusunda çok kararsızım. bi zararı olur mu diye merak ediyorum. ve eğer arızalanırsa garantiye kabul etmemeleri gibi bir durum olabilir mi? fikir verirseniz çok teşekkür ederim. bir de bende installous var ama 25pp yi de kullanmak istiyorum ikisi aynanda olmuyor mu? ayrıca geçenlerde ipodumu arkadaşımda unutmuşum aldığımda şu %95'in solundaki kilitli işaretten vardı ne anlama geldiğini bilen var mıdır? fotoğraf: http://c1206.hizliresim.com/y/7/7l4hq.png

p.s: bu konuda bir konu var mı diye aradım ama bulamadım eğer varsa kusura bakmayın ilk defa bir foruma kayıt oldum. saygılar

KaleXitus
07-06-2012, 08:30
ios 5.1.1 sürümüne doğrudan geçiş yapabilir absinthe yöntemiyle jailbreak yapabilirsiniz. Jailbreak kaldırma diye bir durum söz konusu değil. Yeni yazılım yüklediğinizde zaten orjinal yazılım yüklenir ve Jailbreaksiz gelir. Sonradan yaprsınız.

En kısa yoldan yapmak için: Cihazınızı bilgisayara bağlayın. Yedeğini alıp yazılımı güncelleyin. Yeni versiyon yüklendikten sonra absinthe yöntemi ile jailbreak yapın. Yedeğinizi geri yükleyebilirsiniz.

ipad3 için jailbreak risklimidir?

Evet. Her cihaz için ufakta olsa bir risk payı vardır. JB garanti kapsamının dışındadır.

İnsatallous ile 25pp aynı anda kullanılabilir.

Kilit işareti yanlış biliyor olabilirim ama ekran dönme ayarının kapatıldığını gösteriyor olabilir.

tank
07-06-2012, 19:31
cevabın için çok teşekkür ederim. ekran dönme ayarını yeniden nasıl açabilirim ayarları karıştırdım ama oradan bulamadım.
25pp yi indirmek için cydia dan aradım appsync for 4.0+ olanını yüklemeye çalıştım ama hata verip yüklemedi. fotoğraf: http://d1206.hizliresim.com/y/7/7m31n.png
daha önce çok fazla denedim ama 5.1'i yüklemeye çalıştığımda 3194 hatası aldım. aynı hatayı bir sürü sitede aradım ama çözüme ulaşamadım bir ara ipodum kapandı dfu mode bilmemne o şekilde çalıştırabildim. tekrar edeyim bu hatayı zaten okudum ama bu hatayı çözsem 2000 hatası veriyor bir türlü anlayamıyorum. bu konuda bana yardımcı olabilecek biri var mıdır? gerçekten çok uğraştım ve hala çözüm bulamıyorum. jailbreakli olduğu için mi yedek almıyor acaba?

(host dosyasını değiştirdim dfu mode ile söylenenleri yaptım. her şeyi denedim!)