PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Görmeden mesaj yazmak...



Xecutioner
20-03-2012, 22:37
http://cdn1.cnnturk.com/handlers/file.ashx?FileID=571825&Width=292&Height=0&BlackWhite=False&Quality=80
Günümüzde dokunmatik ekran her çeşit elektronik alette kullanılıyor fakat bu
ekranlar görme engelliler için bir kabus oluyor. ''Braille'' sayesinde bu kabus tarih oluyor.

Günümüzde dokunmatik ekranlar kahve makinalarının üstünden tutun metrolardaki akbil dolum cihazlarına kadar hayatımızın her alanına girmiş durumda. Bize sağladıkları birçok kolaylığın yanı sıra görme engelliler için de hayatı bir o kadar zorlaştırıyor bu teknoloji.

Georgia Tech tarafından geliştirilen yeni bir teknoloji sayesinde, görme engellilerin kullandığı alfabe sistemini telefonlara adapte ederek ''Braille'' oluşturuldu.

Bu projeye liderlik eden Mario Romero yaptığı açıklamada '' Mobil klavyeler çok küçük ve çok fazla tuşa sahipler, bu da görme engelli insanların onları kullanmasını imkansız hale getiriyor'' dedi.

Uygulama telefonlara bir kez kurulduktan sonra rahatlıkla kullanılabiliyor, 6 tuş ile çalışan uygulama görme engellilere 26 harfli bir Qwerty klavyeyle aynı imkanları sunuyor. Aynı zamanda Romero ''İsminizi ve soy isminizi yazmak sadece birer dakikanızı alacak'' diyerek uygulamanın kullanımının çok kolay ve hızlı olduğunu belirtti.

Bu uygulama iPhone'da kullanılabilir olmayacak çünkü klavye sisteminin değiştirilmesi iPhone'da mümkün değil fakat Android üzerinden uygulamanın bedava sürümünün yayınlanması planlanıyor.
Alıntı:CnnTürk

SalihBxl
20-03-2012, 22:51
Merhaba,
Yazdığınız mesaj, forum kurallarına aykırıdır. Lütfen kuralları okuyarak gerekli düzenlemeyi yapınız. Aksi takdirde bu durum ceza almanıza neden olacaktır.

Mesajlarım Neden Silindi?
- Tamamı koyu, büyük harflerle, eğik, standartların üzerindeki boyutlarla ya da siyah dışında bir renkle yazılan mesajlar uyarıdan sonra silinir.
Ayrıca forumda herhangi bir ceza almamak için, lütfen buraya (http://www.ikaynak.com/forum/misc.php?do=showrules) tıklayarak diğer kuralları da dikkatlice okuyunuz.
İyi forumlar...

Xecutioner
20-03-2012, 23:11
Çok özür dilerim ilk konum bu boyut yeterlimi ya da standart bir boyut varmı?

SalihBxl
20-03-2012, 23:15
Standart olmali. Yani konunuzu actiginizda boyut ayarini degistirmezseniz standartlara uymus olursunuz.

Xecutioner
20-03-2012, 23:24
Ben bir kere değiştirdim ve normal boyutun ne olduğunu bilmiyorum...