PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : iPhone iPuçları (4)



cagdasgokcen
27-01-2012, 23:57
Aslında iPhone iPuçları serisine uzun birsüre devam etmek niyetinde değildim ama 3.0 ile gelen ufak tefek yeniliklerin,bazı kullanıcılar için çok faydalı olacağını düşünerekten bir yazı daha yazayımdedim. Dolayısıyla aşağıdaki özelliklerden sadece, cihazının versiyonu 3.0 veyadaha üstü olan iPhone kullanıcıları yararlanabiliyor.

Anında İletilecek Klasörleri Seçme
3.0'dan önce, Anında İlet (Push) desteği olan mail hesaplarının (MicrosoftExchange gibi) "Inbox" klasörlerine gelen mesajlar anında iletiliyor,fakat "Inbox" harici özel olarak yaratılmış klasörlere düşen mesajlaranında iletilmiyordu.

3.0 ile birlikte ise, özellikle kurumsal kullanıcılar tarafından çok kullanılanbu özel klasörlerden istediklerimize, mesajların anında gelmesinisağlayabiliyoruz. Bunun için de öncelikle yukarıdaki ekran görüntüsünde olduğugibi Ayarlar -> Mail, Kişiler, Takvimler menüsünden Anında İlet desteği olanmail hesabımızı seçiyoruz. Ardından da "Anında İletilen Klasör"seçeneğine tıklayıp mesajların anında iletilmesini istediğimiz diğer klasörleride işaretliyoruz. Eğer Yeni Verileri Al menüsündeki Anında İlet seçeneğiaçıksa, bu klasörlere düşen mesajlar da anında iletiliyor.

LDAP'tan Kişi Sorgulama
3.0 ile gelen diğer bir kurumsal güzel özellikde LDAP desteği olan MicrosoftExchange gibi mail hesaplarındaki kişilerin Kişiler'den (Rehber/Contacts) sorgulanabiliyorolması. LDAP sorgusu sunucu üzerinden yapıldığı için şirketinizdeki yüzlercekişinin kaydının cihazınızda olmasına da gerek olmuyor.

Bunun için de öncelikler Rehberi açıp sol üst köşedeki "Gruplar"seçeneğine tıklıyoruz. Ardından da Exchange hesabımıza tıklıyoruz. Açılanekranın en üstündeki arama alanını kullanarak da ister isme göre, istersek demail adresine göre arama yapabiliyoruz. Zaten otomatik arama özelliği, bizbirkaç harf yazar yazmaz benzer sonuçları getirmeye başlıyor.

Bulduğumuz sonucun üzerine tıkladığımızda da tel, mail adresi gibi bilgilereulaşabiliyoruz.

SMS Ön İzleme'nin Kapatılması
Bildiğiniz gibi iPhone'umuza bir SMS mesajı geldiğinde, mesajın tamamı ekrandagözüküyor ve o an yanımızda başka biri daha var ise mesajı o da okuyor.Önizleme diye adlanlandırılan bu özellik 2.x versiyonlarında kapatılabiliyorfakat bu seçenek Parolayla Kilitleme menüsü altında olduğu için çok kullanışlıolmuyordu.

3.0 ile birlikte ise bu seçenek Ayarlar -> Mesajlar menüsü altına taşındığıiçin artık kolayca kapatılabiliyor.

Yazılanı Geri Alma
3.0 versiyonu ile gelen güzel diğer bir özellik de yazdıklarımızı kolayca gerialabiliyor (undo typing) yani silebiliyor olmamız.

Bunun için de cihazımızı sağa sola sallıyoruz. Ardından da karşımıza yukarıdakigibi bir seçenek çıkıyor. Geri Al : Yazma seçeneğine tıkladığımızda da tümyazdıklarımız siliniyor. Bu özellik sadece son yazdıklarımızı siliyor olsaydıçok daha güzel olurdu.

Uygulamaları Zorla Kapatma
Uygulamalar bazen düzgünce kapanmadığı için bu uygulamaları zorla kapatmak(force quit) gerekiyor. Daha evvel zorla kapatma işlemi uygulamadayken,"Home" tuşu 5-6 saniye basılı tutularak yapılıyordu. Fakat 3.0 ilebirlikte zorla kapatma yöntemi biraz değişti. Bunun için öncelikle cihazıkapatır gibi Power düğmesine basılı tutuyoruz ve karşımıza "Kapat"seçeneği çıktığında da "Home" tuşunu 5-6 saniye basılı tutuyoruz.


"Kaynak:BHiForum.com"