PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kıyamet Hakkında Bir Görüş



PerfectoR
09-10-2011, 02:22
iKaynak Üyeleri Peygamber Efendimiz Buyurmuşturki.
Benim Ümmetim 1500 Sene Kadar Yaşayacaktır.

Kuran İndireli Tam Tamına 1400 Sene Oluyor

Yani 100 Sene İçinde Birşeyler Yaşayabiliriz. Yinede Allah u Teala'ya Sığınmak En Mantıklısı. Fakat ( 1 0 0 ) Sene İçinde Peygamber Efendimizin Dediği Şey Her Ne Olursa Gerçekleşir. Çünku Peygamberimize Herşey Gösterilmiştir. Cennet Cehnennem Allah'u Teala'nın Cemali ve Büyük Meleklerin Gerçek Suretleri. Yani Kaynak Çok Sağlam Bize Kalanda Hesaplamak ve Namazımıza Başlamak.
Bu Dünyada Yaşamak Her Saniye Ölüme Yaklaşmak İbadetler Allahın Lütfü ve Zaman İle Değerlenir. Ahiretteki Hesabına Sevabların Teslim Edilir Fakat Namaz Dinin Direğidir
Başlayamayan Kardeşlerime Ben Yardımcı Olacağım Her Türlü Konuda Bana Başvursunlar Şüphesiz ki İman Eden Müminler Allah Katında Daha Sevimlidir. Selametle.

PASAL1
09-10-2011, 02:45
yanlış anlamasan bişey sormak isterim bu 1500 sene hangi kaynakta geçiyo bilenen hadiselerin hiç birinde duymadımda

dosemeci06
09-10-2011, 09:51
Evet bende hiçbir hadis-i şerifte 1500 sene yaşayacak diye duymadım Hangi kaynakta geçiyor ? Ayrıca ölüm herkes için kendi kıyametidir zaten.biz öldükten sonra büyük kıyamet ne zaman koparsa kopsun ZATEN BİZİM KIYAMETİMİZ O ZAMAN KOPMUŞ DEMEKTİR.saygılarımla


---
I am here: http://maps.google.com/maps?ll=39.964405,32.912815

EmreMutlu
09-10-2011, 11:29
Burası Apple ürünlerinin tartışıldığı ve bilgilerin paylaşıldığı bir site. Bu tip mevzuların yeri burası değil diye düşünüyorum. Saygılarımla.

nadir3391
09-10-2011, 11:33
serbest kürsü blümünde herşey tartışılır, apple-iphone sitesi diye hiçbir şey konuşulmayacak mı?
konuya gelince arkadaşlarında sorduğu gibi hangi sahih kaynakta 1500 rakamı geçiyor senediyle bir gösterebilir misin?

PerfectoR
09-10-2011, 13:56
"Benim ümmetimin ömrü 1500 seneyi pek geçmeyecek"

Bu ifadenin hadis olduğuna dair kuvvetli deliller mevcuttur. (Kaynakları: Suyuti.el-Keşfu an Mücavezeti Hazihil Ümmeti el-Elfu,el-havi lil Fetavi,Suyuti. 2 / 248,tefsiri Ruhul Beyan. Bursevi.(Arapça) 4 / 262, Ahmed bin Hanbel.İlel.sh.89.)

PerfectoR
09-10-2011, 14:03
1. "BENİM ÜMMETİMIN ÖMRÜ 1500 SENEYİ PEK GEÇMEYECEK." (Suyuti, el-Keşfu an Mücavezeti Hazihil Ümmeti el-Elfu, el-havi lil Fetavi, Suyuti. 2/248, tefsiri Ruhul Beyan. Bursevi. (Arapça) 4/262, Ahmed bin Hanbel, Kitâbu’l-İlel, sh. 89.) ifadesiyle dünyanın ömrünün Hicri 1500’lerde son bulacağını ifade etmiştir. 1

2. “Bu ümmetin ömrü bin (1000) seneyi geçecek fakat bin beşyüz (1500) seneyi aşmayacaktır.” 2 (Kıyamet Alametleri, 299) şeklinde bildirerek Hicri 1500’den sonrasına dikkat çekmiş ve Hz. Mehdi (a.s.)’nin zuhurunun ardından dünyanın ömrünün Hicri 1500 seneyi geçmeyeceğini ifade etmiştir.
__________________________________________

NeGReDo
09-10-2011, 15:01
arkadaşım dünyanın ömründen kasıt olduğunu nerden çıkarıyorsun? islamın düzgün yaşanmayacağından da kasıt olabilir ki bozulmalar mevcut günümüzde.Geçtiğimiz yıllarda müslüman ülkelerin başına gelen olaylar sonucu kaç müslüman ülke birbirine yardım etti mesela? islamiyet sevgi saygı yardımlaşma değil miydi? çok dindar biri değilim ama bu bazı insanların kişisel yorumu.2000 yılında da kıyamet kopacağını iddia eden milyonlar vardı hatırlarsanız.

PerfectoR
09-10-2011, 15:32
2000 Yılında Ellerine Delil Olarak Ne Vardı?
Şuan Dışarı Çıkıyorum Herkes Harama Bakıyor Bumu Müminlik.
Herkes Müslüman Olabilir Ama Mümin Olmak Müslüman Olmaktan Üstündür. Çünkü Bir Mümin
- Namazını Kılar
- Orucunu Tutar
- İsyan Etmez
- Harama Bakmaz
- Zinaya Teşvik Edici Davranışlardan Uzak Durur ve İnsanları Baştan Çıkartmaz!

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) Gönderildiğinde Bütün Dünya Cehalet Karanlığında Kaybolmuştu
Zina, Küfür, Yalan, Ticarette Hile, ve Daha Binlercesi. Ama Sevgili Peygamberimiz Resül-ü Kibriya Efendimiz Bir Işık Olarak Geldi Karanlığı Aydınlattı
Ve Cehalet Son Buldu Cahiller İlim Öğrendi İlim Öğrenenlerinde Dereceleri Yükseldi.

Peygamber Efendimiz Ne Söylemişsse Hepsi Gerçekleşmiştir ve Gerçekleşecektir. Şüphesizki Ona Her Türlü Bilgi Verilmiştir. O Allah'ın Sevgilisidir.

Şuan Cehalet Tekrardan Başa Geçti Bir İnsana İmanın Farzını Sorsanız Bilmiyorum Der Neden Onlar Sanarki Bu Dünya Bir Oyun Sahasıdır. İşin Ciddiyetini Bilmiyorlar
Ben Bi Çakmak Alıp Birini 5 Saniye Yaksam Acıdan Ölür. Allahın Ateşi (Cehennem) İse Sonsuz Düşünmeniz Sizin İçin Hayırlıdır.

nadir3391
09-10-2011, 17:50
açıkçası verdiğin kaynaklar pek tatmin edici kaynaklar değil ehli-sünnet nazarında, kıyametin ne zaman kopacağı meselesinde kimse şu sene bu sene, şu tarih bu tarih diyemez..çünkü aynı soruyu defalarca peygamberimize soruyorlar, peygamberimiz haddini bildiği ve asla aşmayacağı için bilemiyorum diyor..bir takım işaretler vermiş bu da işaret şeklinde bazıları lafızları olduğu gibi kabul edip deccali tek gözlü bir varlık olarak bekler, bazıları yüksek yüksek binaları gökdelenler olarak algılar lafızlarda pek bir açıklık yok ve kimsede benim anladığım en doğrusu diyemez..hele hadislerde geçen sayıları olduğu gibi kabul etmek büyük hatalara neden olur..
diğer bir husus özellikle bazı kesimler tarafından mehdilik kavramı çok abartılır, ne anlarlar anlamıyorum..bazı şahısları mehdi etmek için uğraşıp duruyoruz..kaldıki mehdilik kavramı bile dinimizde var mı yok mu sorgulanmaz..daha da uzatmak istemiyorum bence herkes mehdidir, kendini değiştirdiği ve gerçek kul olduğu zaman esas mehdi odur işte..

dosemeci06
09-10-2011, 18:17
Benim bildiğim kadarıyla dünyada inanan Müslüman kalmayacak ve yüce ALLAH(cc)ismi anılmayacak ,ondan sonra kıyamet kopacak... Bence daha o zamana çok var çünkü ALLAH dostları daha çok var yeryüzünde.Ama yinede bu demek değildirki kıyametin kopmasını biz göremeyiz daha çok var onun için müslümalığın gerektirdiği gibi yaşamayalım ...Daha önce de dediğim gibi kişinin kendi ölümü binevi kendi kıyametinin kopmasdır.ölüm de insana kendi nefesinden daha yakındır.onun için ALLAH'ın emrettiği gibi yaşamamız gerekir.SAYGILARIMLA....

SaTuSa
09-10-2011, 18:41
Bu bolumde sinirlar asilmadigi surece, saygi cercevesi icerisinde mantikli konular tartisilabilir. Gerci forum kurallarina bakarsaniz 'din' icerikli konularin acilmasi yasaktir ancak bu konu kimsenin kisiligini ya da inancini rencide edici bir konu olmadigi icin sorun teskil etmemektedir. Sinirlar da asilmadikca konu acik kalabilir... Kiyamet ne zaman gelecek ya da gelecek mi pek onemli degil zaten nede olsa her canli bir gun olumu tadacaktir. Onemli olan hic olmeyecekmis gibi calismak, yarin olcekmis gibi ibadet etmektir.

nadir3391
09-10-2011, 20:01
Benim bildiğim kadarıyla dünyada inanan Müslüman kalmayacak ve yüce ALLAH(cc)ismi anılmayacak ,ondan sonra kıyamet kopacak... Bence daha o zamana çok var çünkü ALLAH dostları daha çok var yeryüzünde.Ama yinede bu demek değildirki kıyametin kopmasını biz göremeyiz daha çok var onun için müslümalığın gerektirdiği gibi yaşamayalım ...Daha önce de dediğim gibi kişinin kendi ölümü binevi kendi kıyametinin kopmasdır.ölüm de insana kendi nefesinden daha yakındır.onun için ALLAH'ın emrettiği gibi yaşamamız gerekir.SAYGILARIMLA....
aynen dediğin gibi dünyada inanan kalmayınca kopacak ben inandığıma ve başka inanan insanlar olduğuna göre kopmayacağı kesin..

dosemeci06
10-10-2011, 22:51
Elhamdülillah bende inanıyorum çok şükür onun için benimde hiç şüphem yok

NeGReDo
10-10-2011, 22:54
Kıyamet gelse de kopsak :)

dogukano
11-10-2011, 04:12
eger oyle bir sey olmus olsaydi, ozamana denk gelen insanlar yani 1499 yil sonrasina kadar insanlar ne ibadet eder ne hayir isler nede baska bisey yapar der nede olsa tovbe etmek icin daha 1 yilimiz var aceleye gerek yok derlerdi.
ne zaman olecegini bilmek gibi bisi, diyelim 100. yasimizda olecegimiz kesin 99 sene hayat icin elimizden geleni yapariz son senemizde elimizi ayagimizi herseyden cekeriz mezarimizin basinda oturur ölümü beklerdik :)
yok ole sacma bir hadis inanmayin boyle seylere dinimiz mantikli bir dindir, mantikli olmayan hic bir sey dinizmizde yoktur

equity
11-10-2011, 14:05
Burası Apple ürünlerinin tartışıldığı ve bilgilerin paylaşıldığı bir site. Bu tip mevzuların yeri burası değil diye düşünüyorum. Saygılarımla.

bende boyle dusunuyorum resmen forumdan sogudum dini kullanarak beyin yikiyolar yanlisim varsa banlayin:)

gamecenter nick qkbrk

applem
11-10-2011, 14:29
Bilginin paylaşılması herzaman iyidir bilmeyen arkadaşlarımız bilenlerden bilmediklerini öğrenerek yanlış şeylere yonelmezler.öncelikle şunu bilmelisinizki kıyamet mehdi a.s w. gelmeden kopmaz.Mehdi gelecek ve insanlığı imana davet edecek.2 inci bir delil ise güneş doğu'dan doğmayacak Güneş batıdan doğacak Ve güneş batıdan doğdukdan 120 yıl sonra Kıyametin kopacağı bildirilmişdir.yalnız peygamber efendimiz kesin bir tarih kesinlikle vermemişdir.Peygamber efendimize her sorulduğunda Kıyamet ne zaman kopacak Ya rasülallah. Peygamber efendimiz Bunun ile ilgili bir bilgisinin olmadığını ama Kıyametin her zaman her dakika ve saniye kopacağını düşünerek yaşamamızı bize önermişdir.Kıyametin 2 parmak yakınlığı kadar bize yakın olduğunu buyurmuşdur.ve bunu 1400 sene önce söylemişdir.yani kıyametin yaklaştığı doğrudur ama allah c.c başka kimse bilemez.Ve birşey daha var ölenin kıyameti Kopmuştur buyurulmaktadır.)O yüzden uyumadan önce herşeyi güzel ölçüp tartıp öyle uyumak gerekli.Ölüm bir nevi uzun uyku gibidir.Rabbim bizi affetsin Cennetine nasip etsin inş.Herkese selamlar.

applem
11-10-2011, 14:33
bende boyle dusunuyorum resmen forumdan sogudum dini kullanarak beyin yikiyolar yanlisim varsa banlayin:)

gamecenter nick qkbrk

kimsenin beyin yıkadığı yok güzel kardeşim istemiyorsan yorum yazmayıp cevap vermeyip okumazsın.adı üstünde serbest kürsü.Kardeşimiz veya abimiz bir konu açarak birşeyi aydınlatmaya calısmıs kimse hiçbirşeyin tarihini bilemez.Ayrıca Şu delili göster bu delili göster diyen arkadaşlarımında inancının kuvvetli olmadığını düşünüyorum.Delil Arayanlar var ise Hadis kitapları Ve en önemlisi Kur-an'ı kerim!i açıp türkçe mealini okuyarak gerekli cevapları alabilirsiniz.iyi günler.

nadir3391
11-10-2011, 19:16
bizim delil istememizde ki amaç kıyametin kopacağı hakkında değil tam bir tarih verilmesi ki ben hemen hemen bütün hadisleri okudum öyle birşey duymadım yoksa dediklerinin hepsine bizde katılıyoruz..mehdi ile ilgili inancınızı bir daha sorgulamanızı tavsiye ederim..güneşin batıdan doğmasını fiziksel anlamda düşünmekte sakıncalı..

dosemeci06
11-10-2011, 21:06
Biz delil derken 1500 sene için sahih kaynak varmı diye sorduk kardeş yoksa kıyametin kopacağından şüphemiz yok elhamdülillah.yoksa konuyu açan kardeşimle aynı düşünceleri paylaşıyorum ayrıca madem bı konu hakkında birbirimizi bilgilendirmek için bu forum varsa bişeyleri sormak sorgulamak çok doğal değilmi???bilmediğini öğrenmek ??? Sormazsan nasıl öğrenirsin doğru bilgiyi??? Sorduğumuz için inanç zayıflığına olayı getiren arkadaşıma sormak istiyorum:siz neye göre insanların inancına hüküm veriyorsunuz ?? İmanın kimde olduğunu ALLAH(cc)'tan başka kimse bilemez...

norepent
11-10-2011, 22:12
dünyanın ömrü peygamber efendimizden sonra 1500 yıl mıdır , hadis doğrumudur bilemem , ama konu bir gün öleceğimizi ve bir gün tekrar diriltilip hesaba tutulacağımızi hatırlatıp namaz kılmanın önemini hatırlattığı için bence faydalı olmuş, kıyamet ne zaman olur bilemem ama inşallah sonrasında hesapta kazananlardan oluruz...


---
I am here: http://maps.google.com/maps?ll=38.617285,27.418237

PerfectoR
13-10-2011, 23:52
Selamun Aleyküm.

Kardeşlerim Uzun Süredir Giremiyordum. Affınız Sığınıyorum


bende boyle dusunuyorum resmen forumdan sogudum dini kullanarak beyin yikiyolar yanlisim varsa banlayin:)

gamecenter nick qkbrk

Merhaba Arkadaş. Bu Güzel Mekan Beyin Yıkama Merkezine Benzemez. Peygamber Efendimizin Adının İyi Niyetle Geçtiği Konuda Bu Cümleye Karşılık Rehberim Kurandan Ayet!

A'RÂF (186) : Allah kimi saptırırsa artık onu doğru yola iletecek kimse yoktur. Allah onları azgınlıkları içinde bırakır, bocalayıp dururlar.

Bu Konu Sadece Konuyu açan Şahıs
Yani Ben'im Kafamda Çok Dolandı Bende Bunu Sizlerle Paylaşıp. İşin Aslını Değerlendirmenizi İstedim. Yanlışım Varsa ALLAH Düzeltsin. Rahatsızlığın İçin Özür Dilerim Kusuruma Bakma Hakkını Helal Et.

--
Burası Bir Cep Telefonu Sitesi Olabilir Peki Cep Telefonunun
Demir Elementi'ni
Plastik Element'ini
Cam Element'ini

Peki Bu Madenleri Kim Yarattı?? Her Neyse (:

Beni Eleştirmenize Gerek Yok Ben Sadece Peygamberimin Böyle Bir Hadisi Varsa Gün Yüzüne Çıkartmak İstedim. Allah Hepinizden Razı Olsun

Kralleo
14-10-2011, 00:50
Olur mu ya kıyametın ınanlarla sayısıyla alakası yok diye biliyorum. Ben pek inanclı biri değilimdir ama bu konuları buyuklerımızden cok dinledik. Kıyamet belki yarın kopar belki 1500 yıl sonra denildi bize. hatta israfilin suru ufleyınce mumınlerın goğe yukselceğiyle ilgili yerde kalanların acı cekıp olecegı dıye bırsey hatırlıyorum ama sımdı ınternette bulamadım



Plastik Element'ini
Cam Element'ini

Peki Bu Madenleri Kim Yarattı??

birde bu kadar dinden konusmusken bilime girmeden de olmaz.
plastikle cam element değildir. dogada bulunmazlar.Bunları Insan yaratmıstır.

SalihBxl
14-10-2011, 10:39
Olur mu ya kıyametın ınanlarla sayısıyla alakası yok diye biliyorum. Ben pek inanclı biri değilimdir ama bu konuları buyuklerımızden cok dinledik. Kıyamet belki yarın kopar belki 1500 yıl sonra denildi bize. hatta israfilin suru ufleyınce mumınlerın goğe yukselceğiyle ilgili yerde kalanların acı cekıp olecegı dıye bırsey hatırlıyorum ama sımdı ınternette bulamadım



birde bu kadar dinden konusmusken bilime girmeden de olmaz.
plastikle cam element değildir. dogada bulunmazlar.Bunları Insan yaratmıstır.

Allah'dan baska Yaradici yoktur!

YzA
14-10-2011, 14:13
kareşim müslüman anı yaşamalıdır sen an ve an yaptığın sevablarla günahlarla yaşarsın daha önce ve ya sonra yaptığın yapacağın şeylerin için düşünmek gereksizdir ve şeytanın birer vesvesesidir.. geçmişden sadece pişmanlık duyarsın gelecek sadece evham ve telaş yapar şu anın için hiç birşey yapamazsın.. her insanın ölümü kendi kıyametidir zaten tekrar ve tekrar bunları araştırmak buna kafa yormak baktığın da gerçekten gereksiz ölüm var ama kıyametle ama basit bir hastalık bir kaza vb.. buna engel olamazsın ecel birdir amacın ne zaman öleceğim değil ölmüne kadar yaptıklarındır yarın ölcekmiş gibi ahiretine hiç ölmüyecekmiş gibi dünya işlerine bakmak bu konunun da açıklamasını getirir sen sadece şuan içinde neler yaptın ona bak yapacağım dediğin hiç birşeyin garantisi yoktur... yaptıklarınında geri dönüşü ondan dünya birgündür oda bugün gerisi boşş...

Kralleo
14-10-2011, 16:56
Allah'dan baska Yaradici yoktur!

sadece polemik yaratmak ıcın yazılmıs bır soz.

esbejk
14-10-2011, 17:03
sadece polemik yaratmak ıcın yazılmıs bır soz.

nedemek istediğini tam olarak anlayamadım

nadir3391
14-10-2011, 17:15
yaratmak yoktan, modelsiz, taslaksız varetmektir. ve hiçbirşeye ihtiyaç duymmadan ol demesiyle olur..bu anlamda sadece Allah yaratıcıdır..insan sadece yapar elindeki malzemelerden daha önceki bir modelden esinlenerek yeni birşey yapar..insan yoktan varedemez..

SalihBxl
14-10-2011, 18:33
sadece polemik yaratmak ıcın yazılmıs bır soz.

Bunu benden daha iyi bilmen lazim. Yaradici bir tanedir. Eger polemik icinse kendi fikrimce gereksiz olmus bu polemik.

nevermore
14-10-2011, 18:51
Bu link belki konuya açıklık getirebilir.

Sorularla ?slamiyet | "Benim ümmetimin ömrü 1500 seneyi pek geçmeyecek" bu hadis sahih midir? (http://www.sorularlaislamiyet.com/qna/12671/benim-ummetimin-omru-1500-seneyi-pek-gecmeyecek-bu-hadis-sahih-midir.html)

SaTuSa
14-10-2011, 18:51
Arkadaslar sukunet icerisinde tekrar hatirlatmakta fayda goruyorum. Konuda konusulanlari kimse kendi uzerine alinip, yorum yapan kisileri elestirici sozlerde bulunmasin. Konuyla ilgili yorum getirmek isteyenler yorumunu yazar katilip katilmamak her bireyin kendi insiyatifindedir. Ikili satasmalara lutfen girmeyelim, konu amacinin disina cikmasin. Kimse birbirinin fikirlerini kabullenmek zorunda degil, ama herkese acik olan bir ortamda saygi gostermek zorundadir. Rahatsiz olanlar konuya bakmaz, yorum yazmaz problem de kalmaz. Tekrar ediyorum konuyu kisisellestirmeden sadece konu ile ilgili yorum yaparsak iyi olur, lutfen birbirinize laf atmayin ki esas polemik olusmasin.

Kralleo
14-10-2011, 19:56
Bunu benden daha iyi bilmen lazim. Yaradici bir tanedir. Eger polemik icinse kendi fikrimce gereksiz olmus bu polemik.

bakın ben kımsenın dınıne karısmam laf etmem haddım değildir. tabıkıde ınsan yoktan var edemez hıc bırseyı. ama kumdan camı yapan insandır. polemıkten kastım budur. ben burda zaten dıne allaha muslumanlıga karsı bır laf soylemedım. tekrar soyluorum haddım değildir.

KaleXitus
14-10-2011, 20:22
Kopsada kurtulsanız :)

nadir3391
14-10-2011, 21:42
Allah bize o günü göstermesin çok dehşetli olacak..

mzgunes
14-10-2011, 23:51
son yıllarda dünyanın merkezindeki çekirdekte döngüsel olarak oluşan bir manyetik kutupsallık değişimi tespit edilmişti. yani çok çok yıllar evvel şuanki güney kutbunun kuzey, kuzey kutbununda güney kutbu olarak defalarca yer değiştirmiş olabileceği tespit edilmişti. kuzey güney yer değiştirebildiğine göre doğu ile batının yer değiştirmeside fiziksel olarak mümkün olabilir. bu sebeplede dünya sanki tersine dönmeye başlamış gibi güneşin batıdan doğup doğudan batıyormuş gibi gözükmesine sebep olabilir ki buda mümkün değil. fizik kuralları çerçevesinde düşünürsek yinede güneş doğudan doğup batıdan batacaktır. değişen şey sadece küresel iklim değişiklikleri olacaktır.

Allah'ın gücü dorultusunda düşünürsekte hiçbir halde imkansız diye bir kavram yoktur. bu bir inanç meselesidir. bilim ise inanca değil, formüllere sayılara ve karşılığındaki verilere bakarak yanıt verir. her şekilde aciziz, bu acizliğimizi ise kısaca fizik kuralları diyerek basitleştirmişiz. bence kişinin ölümü zaten kendi kıyametidir. öldüğü saniyeden itibaren zaman mekan kavramlarıyla bağlantısı kesilecektir ve hiçbir canlının ölümden kaçışı mümkün değildir. ölüm; inananlar için bir başlangıç, müşrikler kafirler için ise bir sondur. böyle düşünürsek eğer amellerimizi artırmaya bakalım. yoksa boş bir heybeyle hiçbir şansımız olmayacaktır ateşten korunmak için.

KaleXitus
15-10-2011, 02:22
İyi JB yapıp ücretli programları ücretsiz yüklemeyin o zaman ameliniz artsın :) (Art niyet yoktur ama buranın tartışma yeri olmadığının ispatıdır.)

esbejk
15-10-2011, 08:04
bakın ben kımsenın dınıne karısmam laf etmem haddım değildir. tabıkıde ınsan yoktan var edemez hıc bırseyı. ama kumdan camı yapan insandır. polemıkten kastım budur. ben burda zaten dıne allaha muslumanlıga karsı bır laf soylemedım. tekrar soyluorum haddım değildir.

Keske En basinda bu sekilde bahsetseydin.bu senin dusuncen ama Allah istemedikten sonra o camiyi degil bir pecete bile uretemeyiz

PerfectoR
15-10-2011, 18:39
Bu link belki konuya açıklık getirebilir.

Sorularla ?slamiyet | "Benim ümmetimin ömrü 1500 seneyi pek geçmeyecek" bu hadis sahih midir? (http://www.sorularlaislamiyet.com/qna/12671/benim-ummetimin-omru-1500-seneyi-pek-gecmeyecek-bu-hadis-sahih-midir.html)



Newermore Allah Razı Olsun.

--


Olur mu ya kıyametın ınanlarla sayısıyla alakası yok diye biliyorum. Ben pek inanclı biri değilimdir ama bu konuları buyuklerımızden cok dinledik. Kıyamet belki yarın kopar belki 1500 yıl sonra denildi bize. hatta israfilin suru ufleyınce mumınlerın goğe yukselceğiyle ilgili yerde kalanların acı cekıp olecegı dıye bırsey hatırlıyorum ama sımdı ınternette bulamadım



birde bu kadar dinden konusmusken bilime girmeden de olmaz.
plastikle cam element değildir. dogada bulunmazlar.Bunları Insan yaratmıstır.

Cevab'ına Cevab'ım Cevaptır.

Az Birşey Bildiğin İçin Söylediklerimi Kabullenmiyorsun. Peki Niye?
150,000 Alem Bulunmakta Bunları Bilmeden Bildiğini Öne Sürme Kardeş.
Element Demek Bir Tek Dünya Aleminde Bulunan Birşey Değildir.
ALLAH'ın İradesinde Olan Alemlerdede Aklına Gelmeyecek Renkler ve Elementler Vardır
Örn. Kristal Alemindeki Elmas,Camlar,Ameist. ve Bilinmeyenleri Oradaki Ruhani Yaşam Ehli İçin (Mahlukları)'na Göre Element Sayılır
Kristal Alemi Dünyanın Çekirdeğindedir. Hatta O Kadar Derinede İnmemize Gerek Yok. Bir Mağara'da Bile Göre Bilirsin.

Onun Gibi Yerlerde Canlı Varmı?

Evrende 100 Milyar Galaksi, Bu Galaksilerin Her Birinde'de 100 Milyonlarca Yıldız Olduğunu Söyledi. Bu Şartlar Altında Sadece Dünyada Yaşam Olduğunu Düşünmenin İmkânsız Olduğunu Savunan Hawking, “Benim Matematiksel Beynime Göre, Bu Rakamlar Bile Cinlerin ve Trilyonlarca Çeşit Varlığını Gayet Rasyonel Kılıyor

Cenâb-ı Hakk A’râf suresinde; “Şüphesiz Rabbiniz yeri, göğü altı günde yaratan, sonra Arş’a hükmedendir. O, gece ile onu durmadan takip eden gündüzü bürür. Emrine âmade olan güneş, ay ve yıldızları da yaratmıştır. İyi biliniz ki yaratmak ve (insanlara) emretmek yalnız ona özgüdür. Âlemlerin Rabbi olan Allah yüceler yücesidir. ” (A’raf, 7/54)

Tabiki Uysal Olmak Her İnsana Yakışır Ben Polemik Yaratmıyorum Kimsede Yaratmasın. Müminlere Selamlar... ((: