PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Donanım - Bağlantı Sorunları Hoparlör sorunu (iPod Touch 2G)



3rm@N
17-08-2011, 22:45
Merhaba arkadaşlar,

Sorunum iPod Touch 2G cihazımın kendine ait hoparlöründen ses gelmemesi. Şimdi diyeceksiniz ki, önce foruma bak. Aslına bakarsanız, neredeyse tüm dünya sitelerini gezdim, tam olarak sorunumun aynısını yaşayanı göremedim. Genelde sorunlar hoparlörden hiç ses gelmemesi...

Gelelim benim cihazımdaki soruna: 4.2.1 yüklü (jailbreak yapılmış) cihazımdaki sorun şudur:
Cihazın hoparlöründen ses gelmiyor. Ama kilitli modda biraz bekletirseniz, açtığınız anda ses geliyor ve 2-3 saniye sonra tekrar kesiliyor. (Bu 2-3 saniye içerisindeki yan kontrol tuşları da çalışıyor ama 2-3 saniye sonrasın da o da iptal)
Müzik dinleme kısmında ses seviyesi görünmüyor hoparlör konumundayken.
Oyunlarda ses gelmiyor, fakat yine kilitli modda biraz bekletip oyuna dönünce 2-3 saniye geliyor ses. Sonra tekrar gidiyor.

Bunun yanında kulaklık takılıyken de şöyle problemler olabiliyor:
-Cihaz başlatılırken kulaklık takılıysa, kulaklık aktif olmuyor, çıkarıp takmak gerekiyor bir kere.
-Albüm olarak parçaları dinliyorum, albüm bitiminde kilitli modda bir süre beklerse yine aynı işlemi tekrar etmem gerekiyor (kulaklığı çıkarıp-takmak)

Sorunum böyle işte. Bir kaç yöntem denedim araştırmalarım sonucu:
- Restore etmek
- Yeniden Jailbreak yapmak
- Jailbreaksiz denemek
- Kulaklığı sürekli-takıp çıkartmak
- Kulaklığı takıp, hızlıca çıkartmak
- USB ve kulaklık girişlerini kağıt yardımı ile temizlemek

Hiç biri bir işe yaramadı... Var mı fikri olan?

Ogzhnozcn
17-08-2011, 23:07
Gercekten bunlarin hepsini denediyseniz ve olmadiydsa zaten forumdaki arkadaslarda muhtemelen bu yollari tarif edeceklerdir.Bakin belki fikri olan olur ama yinede en son care olarak yetkili Apple girisim servis oneririm besiktasta tavsiye ederim.

3rm@N
17-08-2011, 23:09
Bana ne kadara mal olur? Sorunun tam olarak donanımsal olduğuna da inanamadım açıkcası. Çünkü 2-3 saniye de olsa her seferinde ses geliyor. Ve her seferinde aynı şekilde oluyor, bir öyle bir böyle durum da değil. :)

DeMo
17-08-2011, 23:51
Bence sorunun donanımsal olduğu hususuna yavaş yavaş kendinizi alıştırın.. Benim iPhone 3G'nin Wifi modülü ilk arızalandığında bende kabullenmemiştim sorunun donanımsal olduğunu :) Restore yapmakla düzelmiyorsa çok büyük ihtimalle donanımsaldır yani.

Fiyat konusunda bir fikrim yok.

meder94
18-08-2011, 02:11
yere düşürdüysen içindeki soketi çıkmış olabilir kendin açabiliyosn kendin aç cihazı (önerim) tamircilere verme yada garantisi devam ediyosa gönder sen açarsan eğer hangi soket çıkmışsa onu tak yerine anlarsın zaten içi o kadar da karışık deil

vessa
18-08-2011, 03:03
benimde iphone umda ona benzer mikrofon sorunu var gorusmelerde ses karsiya gidiyor birde qik vide diye bir program var onda video kaydedince ses algiliyor bunlarin haricinde mikrofon gereksinimi olan hic bir program calismiyor ve bir coguda hemen kapaniyor bazilarida mikrofon algilanmadi diyor. sesli notlar bile calismiyor restore ettim yinede olmadi telefoncu bir arkadasa gosterdim donanimsal dedi

gorusmelerde ve qik video nasil sesli video kaydi yapiyor onu anlamadim

3rm@N
18-08-2011, 22:11
yere düşürdüysen içindeki soketi çıkmış olabilir kendin açabiliyosn kendin aç cihazı (önerim) tamircilere verme yada garantisi devam ediyosa gönder sen açarsan eğer hangi soket çıkmışsa onu tak yerine anlarsın zaten içi o kadar da karışık deil

Fakat 2-3 saniye de olsa çalışıyor, soket çıkmış olsa hiç çalışmaması gerekmez mi? Ya da hoparlör dışında başka bir soketten mi bahsediyorsunuz?