PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Dinleme' yapılamayan cep telefonu " Enigma T301TR "



DeMo
02-07-2011, 11:26
Kendi arasında kriptoyla iletişim kuran Enigma cep telefonları Türkiye'de satışa çıkıyor.

http://media1.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/Sections-StoryLevel/Teknoloji/Konsept%20yenilik/2011/110701-enigmatelefon500.hlarge.jpg

Özel bir şifreleme teknolojisine sahip kriptolu, dinlenemeyen cep telefonu Enigma T301TR, Sistem Teknik tarafından Koç Sistem işbirliğiyle, 3 bin 500 lira civarında fiyatla Türkiye pazarına sunuluyor.

Yüksek güvenlik teknolojisi kullanan kriptolu Enigma T301TR'ler, kendi aralarında yaptığı görüşme ile üçüncü şahısların dinleme yapmasını engelliyor. Yazılımın yanı sıra donanımı da kripto teknolojisine sahip telefon üzerinden ortam dinlemesi de yapılamıyor.

Sistem Teknik Genel Müdürü Burç Tutanç, tanıtım toplantısında, yapılan bir araştırmaya katılanların yüzde 28'inin ''Dinlenmeyen bir telefon olursa satın alır mısınız?'' sorusuna ''evet'' yanıtı verdiğine değindi.

Önde gelen firmalardan oluşan bir konsorsiyum tarafından üretilen Enigma'nın, Almanya'dan ithal edildiğini kaydeden Tutanç, Türkiye'de Enigmaların kripto kartlarının üretimi, çağrı merkezi ve teknik servis hizmeti olmak üzere satış sonrası destek hizmetlerini Koç Sistem'in üstlendiğini ve telefonlara 2 yıl garanti verdiğini anlattı.

Tutanç, tüm bayilerde C5 Electronic tarafından satışa sunulacak Enigmaların, Teknosa mağazalarında 15 gün boyunca sınırlı olarak satılacağını belirterek, Enigmaların şifre sisteminin, iletişim şifreleme ve kriptolama kalite standardı olan INTSEC garantili olduğunu kaydetti.

GSM ve kripto kartı bulunan cihazlardaki şifre anahtarı sayesinde konuşmadaki bir kelimenin çözülmesinin 24 yıl aldığını dile getiren Tutanç, işadamları, üst düzey yöneticiler, gazeteciler, borsacılar, diplomatlar, güvenlik-istihbarat çalışanları, bürokratlar, ünlülerin hedef kitlelerini oluşturduğunu ifade etti.

Soruları da yanıtlayan Tutanç, en önemli hedef kitlenin kurumsal ve büyük şirketler olduğunu, yıl sonuna kadar birkaç yüzbin satış hedeflediklerini dile getirerek, hafta sonundan itibaren tanıtımların, önümüzdeki hafta da satışların başlayacağını bildirdi.

Tutanç, roaming'e açık ve her operatör SIM kartına uygun telefonların, şu anda Vodafone ve Avea ile çalıştığını, kısa süre içinde Turkcell ile de kullanılabileceğini söyledi.

ŞİFRELER, HER KULLANIMDAN SONRA İMHA EDİLİYOR
Verilen bilgiye göre, içinde verileri manipüle eden ''güçlü'' şifreleme ve deşifreleme mekanizmaları bulunan Enigmalarda, giden ve alınan ses matematiksel fonksiyonlardan oluşan kriptoloji algoritmalarıyla verilere dönüştürülüyor. Bu veriler hızla sese çevrilince, dinlemek için arayan üçüncü kişi anlamsız sesler duymaya başlıyor. Konuşmalarda kullanılan değişken şifreler, her kullanımdan sonra sistem tarafından imha ediliyor.

Enigma T301TR'nin Türkiye'deki kullanıcılara sunulmasına ilişkin yasal düzenleme, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hazırlanan ''Kodlu ve Kriptolu Haberleşme Hakkında'' yönetmeliğine dayanıyor. Yönetmelikte, yasadışı dinlemeye engel teşkil edecek kriptolu cep telefonunun ithal edilmesi ve denetlenmesine ilişkin düzenlemeler yer alıyor.

Türkiye'ye başlangıçta 15 bin adet getirilen telefonlarda öncelikle ses haberleşmesinin gizliliğini sağlamak hedefleniyor.


Kaynak: ntvmsnbc.com

AhmedKaymakci
02-07-2011, 11:55
fiyatı iyiymiş:)

DeMo
02-07-2011, 11:58
Evet Fiyat biraz tuzlu :) Bir de cihazlar resimdeki gibiyse eski Ericsson cep telefonlarına benziyor, bayıldım :)

NeGReDo
02-07-2011, 12:07
Evet Fiyat biraz tuzlu :) Bir de cihazlar resimdeki gibiyse eski Ericsson cep telefonlarına benziyor, bayıldım :)

ben dün haberlerde gördüm.cihaz çin malı çakma telefonlara çok benziyor.menüleri falanda çok çocukça,arama animasyonları falan vb.fiyatı da 3500TL.tabi bunu kim alır,milletvekilleri,ünlüler vb. :) normal kullanıcılara hitap etmeyen bir ürün.

Kalender Adam
08-08-2011, 15:45
Belki bizim için değil ama üst düzey insanlar için kullanım açısından mantıklı gelecektir. Çok fazla telekulak olayı var. Durmadan televizyonlarda, gazetelerde haberler çıkıyor. Avrupa' nın göbeğinde, İngiltere' de bile bu tip olaylar olurken, bizim ülkemizde yasadışı neler neler dinleniyordur kim bilir... Bu açıdan bakıldığında kötü niyetli teknolojiye bir cevap olarak güçlü bir cihaz bence.

Tomb
22-09-2011, 11:35
Biraz araştırma yaptım. İnternette bir dolu bilgi var ama ben işin esasını telefonla ilgili resmi siteden öğrendim. Bu telefonun donanımı çok güçlü. Diğer telefonlardan farkı zaten ortada. İletişim güvenliği açısından önemli bir araç olmuş. Bence özellikle iş adamları, yöneticiler için ideal bir telefon. Alıcısı çok olur bu telefonun. Hatta daha da geliştirileceğini düşünüyorum.

İlgilenenler için internet sitesi: www.guvenlikonusma.com (http://www.guvenlikonusma.com)

LuckyBlood
22-09-2011, 12:00
Bence talep olduğu takdirde telefon gelişmeye gider belki daha sonra özellikleri bakımından ve şimdiki anti telekulak özelliği ile çok tutulan bir telefon olur. Öle birşey olduğundada düşünemiorm fiyatını ama şimdi bukadarsa :)