PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pil Devrimine Hazır Mısınız ?



Ogzhnozcn
27-06-2011, 12:08
http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20110625092145_energy.jpg

Elektrikli araçlar seviye atlayacak!

Bilim dünyasının yeni mucizesi olan bu piller, bildiğimiz lityum-ion pillere hiç benzemiyor!

Teknolojik araştırmalarıyla ünlü MIT bu sefer elektrikli araçlarda çığır açabilecek bir buluşa imza attı. Araştırmacıların iddiasına göre yeni yöntemle beraber, pilleri doldurmak arabanın deposuna benzin doldurmak kadar kolay ve kısa süreli olacak.

Yarı katı halindeki pillerin bünyesine sıvı taşıyıcı içerisindeki partiküller pompalanıyor. Anot ve katoda giden bu partiküller sıvı elektrolitin içerisinde kalıyor. Yeni pil tasarımıyla ilgili başka bir ilginç nokta da şarjın depolanmasının ve boşaltılmasının iki ayrı bölümden yapılıyor olması. Bu iki işlevi birbirinden ayırmak pili daha etkili kullanmayı sağlayabilir. Ayrıca bu sayede daha hafif pillerle beraber elektrikli taşıtlar da daha hafif olacak ve tek bir şarjla daha uzağa gidebilecek.

Drexel Üniversitesi'ndeki Nanoteknoloji Enstitüsü başkanı Profesör Yury Gogotsi gelişmelerle ilgili şunları söylüyor; "Yarı katı lityum-iyon pillerin gösterimi çığır açar nitelikte. Sıvımsı maddelerin de elektrik enerjisini tutabildiğini gösteriyorlar."
Kaynak.veteknoloji.com

fikretertas
27-06-2011, 12:44
çok güzel bir haber ,,,teknoloji geliştikçe insanların yararına daha bir çok buluşlar çıkacak...