PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Donanım - Bağlantı Sorunları İPHONE 3G WİFi VE GPS SORUNU



erd3m
25-03-2011, 15:11
Selamlar.

Türkiyeden den aldığım iphone 3g telefonumu update ettim. bu update den sonra telefonum wifi ve gps de ciddi sorunlar çıkarmaya başladı sırası ile yaptığım adımlar.

önce eski versiyona yani 3.1.3 e dönmeye çalıştım 1015 hatası verdi
daha sonra bir arkadaşım aracılığı ile 4.2.1 jb yaptım wifitrak yükledim netice vermedi
ipad 4.2.1 (8c148) firmwire yükledim wifi modem ile aynı odada olduğum zaman çekiyor ama odanın dışına çıktığım zaman bağlantı kesiliyor.

xxx map yada diğer navigasyon uygulamalarında gps im çok nadir çalışıyor ve hiç çalışmaz duruma geliyor.



şu andaki durumum

yine 4.2.1 (8c148) Fw yüklü modem FW 06.15.00 baseband da 6 olması gerekiyor JB olmadığı için fuzzyband ı yükleyemedim ama fuzzy band ı daha önce yüklemeye çalıştığımda bu sürüm için uygun değil uyarısı aldım.

en son aklıma FW 4.3 ile belki çözmüşlerdir diye düşündüm ama yükleyemiyorum.

konu hakkında umarım detaylı ve doğru bilgi aktarmışım dır.

yardımlarınızı bekliyorum telefonumu 2 aydır kullanamıyorum.
garantiye göndermeyi düşündüm ama modem FW yükseldiği için garanti dışı işlem yapacaklarını düşünerek göndermiyorum.
yani cihazımın garantisi devam ediyor yaptığım işlemden dolayı garanti dışına çıkmasından endişeleniyorum.


yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

SaTuSa
25-03-2011, 15:27
Lutfen forum kurallarini okuyup mesajinizi kurallar dahilinde duzenleyiniz.

erd3m
25-03-2011, 15:36
Sanırım şu anda oldu ?

DeMo
25-03-2011, 16:52
3.1.3'e dönerken sürümü yükledikten sonra son aşamada 1015 hatası alıyorsanız muhtemelen telefonunuz recovery modda kalmıştır.

Bunun için itunesi kapatıp. Aşağıdaki adresten Tinyumbrella'yı indirin. Programı çalıştırınca "Exit Recovery Mode" yada Kick Recovery Mode gibi bir buton olacak.
Her sürümde aynı yerde değil sanırım. fakat sağ üst köşede olabilir.

http://www.ikaynak.com/forum/14-jailbreak-unlock-yontemleri/17517-tinyumbrella-shsh-kayitlari-icin-guncel-surumleriyle-ve-bilgilendirmelerle.html
-------------------------------------

3g ve gps için birşey diyemeyeceğim fakat wifi için buna benzer bir sorun yaşadım. Wifi Yok uyarısı yada kablosuz ağa bağlanmasına rağmen internete bağlanamaması gibi... Aynen sizin gibi 4.2.1, 4.1, 3.1.3 arasında mekik dokudum fakat ne yapsıysam soruna çözüm bulamadım. Wifi modülün arızalı dediler. Garanti bitmiş.. Şuan hanım 3g takılıyor yapacak birşey yok :)

Bence 3.1.3'e düşürüp tekrar deneyin. Buna rağmen yine de aynı problemleri yaşıyorsanız JB yapmadan servise gönderirseniz yazılımsal olarak yaptığınız müdahalelerden sorun çıkmayacaktır. Ayrıca Fw yükselttiniz diye cihazınız garanti dışı kalmaz ve zaten onlarında ilk yapacağı şey son Fw'yi yükleyip test etmek olacaktır. Telefonunuzda darbe belirtisi veya sıvı teması varsa o zaman garanti dışı bilginiz olsun.

erd3m
25-03-2011, 17:37
Recorvery Moddan çıkamama sorunum yok orda bi problem yok ama

modem versiyonum 06.15.00 yani ipad FW yüklediğim için yükseldi sanırım. Custom FW yüklemiş olabilirim hatırlamıyorum tam olarak ama asıl sorunum Baseband ve Modem Sürümümüm cihazımın modeli için yüksek olduğunu düşünmekteyim.

Baseband ı mı düşürsem 05.xx e modem sürümümü de düşürebiliyor muşum ama basebandı mı düşüremeyeceğimi fuzzyband yüklediğimde ve bi kaç yerde okuduğum kadarı ile düşüremiyormuşum ( sertifika yükleme işlemleri vs yapılan işlem)

şu an ki sıkıntım bu baseband ve modem sürümümü düşürdüğümde sanırım bu sorun ortadan kalkacak yada modem ve baseband ı + iphone u destekleyen bir İOS beklemem gerekiyor sanırım.

peki 3g ye 4.3 firmware yükleye biliyor muyum ?

DeMo
25-03-2011, 18:12
Bildiğim kadarıyla 3g için 4.3 yok. Zaten olsaydı emin olun indirme merkezinde olurdu.

Anlamadığım konu siz cihazı Türkiye'den almışsınız. Simlock probleminiz mi vardı ipad baseband'ına çevirdiniz ?

Anladığım konu ise :) sizin aradığınız konu tam olarak bu iPhone 3G - 06.15.00 Baseband Downgrade - www.ikaynak.com (http://www.ikaynak.com/forum/14-jailbreak-unlock-yontemleri/22876-iphone-3g-06-15-00-baseband-downgrade.html)

Elimden gelen bu kadar.. Umarım düşürebilirsin baseband'ı yoksa aynen dediğin gibi garanti dışı kalıyormuş çünkü yeni bir Fw yüklesen bile baseband aynen kalıyor ve cihaza yaptığın müdahale kabak gibi görünüyor.....

Bu arada anladığım kadarıyla söz konusu baseband düşürme işlemi Bootloader versiyonunuz 5.08 ise çalışıyor. 5.09'da işe yaramıyor deniliyor.

kptnburhan
06-02-2012, 10:53
merhaba kolay gelsin yazılanlar biraz eski fakat buna benzer bir sorun bende yaşıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
wifi ile bağlı iken cydia dan güncelleme vardı 4 adet , güncellemeleri yaparken 2 tanesini tamamladıktan sonra cydia hata vermeye başladı ve internetin kesildiğini bildirdi telefon. ardından tekrar bağlanmaya çalıştım buseferde hiç bir ağ bulmamaya başladı , modemin dibinde bile bulamıyor.bütün herşeyi yaptım düzelmedi (kendi bildiklerim) ama geçen 4.2.1 orjinal yükledim ardından tekrar 4.2.1 snowbreez ile restore edince wifi bulmaya başladı. fakat jail break i tam yükliyemediğim için bu sefer de hattı görmedi. sonrasında telefona ne kadar uğraştıysam da adam akıllı geri yükleme yapamadım sürekli 1015 hatası verdi. base bandım yükselmiş sanırım tam olarak ta bu konuları bilmiyorum ama şimdi base bandı geri alma felan diye paylaşmışsınız peki ben bu uygulamaları yapsam veya beni yönlendirseniz tekrar telefonun wifii sini ve gps ini geri getirebilirmiyim ? telefon iphone 3 g 8 gbyt sürüm 4.2.1 (8C148) model MB489TU modem FW 06.15.00
şu anda adam gibi bi jailbreak attım hattı görüyor ve arada sırada neden anlamadım ama wifii yi görüyor ama hemen 10 sn sonra kayboluyor.eskiden hiç görmüyordu ama 30 kere jb yapınca sanırım birşeyler değiştimi anlamadım yardımcı olursanız çoook sevinirim.