PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Firmware Update-Restore Sorunları iphone 3G ios 4.2.1 yükseltme sorunu



doctrolg
14-03-2011, 09:03
Arkadaşlar merhaba, Bu geceyi resmen bu cihazla uğraşmakla geçirdim ve sinir oldum açıkçası. Cihaz sorun çıkarmaya başladı diye restore edip, bu arada sürüm yükselteyim dedim. İndirme merkesinden 4.2.1 firmware'i bilgisayarıma indirdim ama aşağıda resimde görüldüğü gibi sorunlar yaşadım.
İlk sorun; yeni firmware yüklendikten sonra bildiğiniz gibi cihaz açılır ve sim kilidinin açılmasını isterki yükleme yapılsın. Pin kodunu girmeme rağmen öylece kalakalıyor, cihazı bir iki kez kapatıp açtım ama düzelmeyince pc'den kabloyu çekip tekrar takınca düzeldi. (bu bir kaç kez oldu, bir sefere mahsus değil) Açıldıktan sonra itunes'ta yedeklerin yüklenmesi için bir ekran çıkıyor ve continue demenizi bekliyor. Ona bastığımda da başka bir hata alıyorum. Bir süre okuma yaptıktan sonra alta resimde görüldüğü gibi oturum açma başarısız oldu diyor. Authorize yapmama rağmen hata sürekli tekrarlıyor.


http://img23.imageshack.us/img23/8252/adszbo.png (http://img23.imageshack.us/i/adszbo.png/)

Itunes'u kapatıp açtığımda eşzamanlandı ama bu seferde, aşağıdaki resimde görünen hata çıktı. Zaten cihaza ne rehberi nede başka bir şey attı. Itunes işlem yapmamada müsade etmiyor. Restore etmemi öneriyor.


http://img171.imageshack.us/img171/6971/96506059.png (http://img171.imageshack.us/i/96506059.png/)

Acaba Burdan indirdiğim firmware'damı sorun var diye düşündüm (ki mümkün değil hepsi denenmiş öyle yüklenmiş) itunes üzerinden restore sekmesine tıkladım. Yaklaşık bir saatte bu sürdü, ama en baştan yazdığım bütün sorunlar baştan sona tekrarladı. Yine itunes son resimde göründüğü gibi, cihazda rehbersiz sıfır cihaz gibi kalakaldı. Şaştım kaldım arkadaşlar. Ne yapılabilir, ne yapmamı önerirsiniz??
Şimdiden herkese teşekkürler.

doctrolg
14-03-2011, 20:44
Yokmu, ustadlardan bir fikir yürütecek olan, rehberim yok! Hiçbirşeyim yok! Yardımlarınızı bekliyorum.

DeDeLi
14-03-2011, 20:59
İlk resimdeki aldıgın hatayı bende 3G kullanırken alıyordum ama daha sonra o hatayı neden aldıgımı anladım.Çok araştırmama ragmen cevabını bulamamıstım hep itunesu komple kaldırın tekrar kurun deniyordu istersen deneyebilirsin.Ben CFW kullandıgım icin o hatayı alıyormuşum orjinal fw yükleyince düzeldi sorunum..umarım yardımı olur

doctrolg
14-03-2011, 21:54
Eyvallah dedeli, hemen yapacam, ama iTunes'u kaldırıp yeniden yüklersem eğer, yedekleri tekrar yukleyebilirim degilmi? Tamam, onlar pc'ye yedekleniyor biliyorum ama yeni iTunes o yedekleri gorurmu ?

doctrolg
15-03-2011, 00:32
itunes'u kaldırıp yenisini kurdum, bu seferde cihazı hiç görmüyor. Cihazı açtığımda dfu modta başlayıp kendi kendine kapanıyor, itunes'ta bir kıpırdama dahi yok!! Bugün boyu rehbersiz mehbersiz en azından çağrılara cevap verdim ama şimdi açamıyorum bile, Arkadaşlar yardımınızı bekliyorum.

XANTHE
15-03-2011, 00:43
Ahmet Hocam, sanırsam back-up dosyası zarar görmüş, rehberi geri yükleyememesinin neden bu. Şu an için aklıma gelen cihazı yeniden restore edip eski adıyla yeniden tanıtmanız gene olmazsa malesef numaralarınızı ve eski dosyaları yeniden yüklemek zorunda kalabilirsiniz.

doctrolg
15-03-2011, 00:48
Ahmet Hocam, sanırsam back-up dosyası zarar görmüş, rehberi geri yükleyememesinin neden bu. Şu an için aklıma gelen cihazı yeniden restore edip eski adıyla yeniden tanıtmanız gene olmazsa malesef numaralarınızı ve eski dosyaları yeniden yüklemek zorunda kalabilirsiniz.

Anlıyorumda, 2.resimde gördüğün gibi sorun olunca, deleli arkadaşımızın dediği gibi yapıp itunes'u sildim, ve apple.comdan yenisini indirdim. Son olarakta 2.resimde görünen restore bütonuna bastım, ama cihaz hepten gitti, ne restore edebiliyorum, nede itunes görüyor. power tuşuna bastığımda önce elma çıkıyor, ardından itunes amlemine giden data kablosunun resmi, 10 saniye sonrada kendinden yine kapanıyor.
Bana; ne şekilde restore edebileceğimi anlatabilirseniz çok sevinirim.

XANTHE
15-03-2011, 00:55
Hcam ilk olarak DFU moda alıp deneyin, kesinlikle görecektir cihazı, ardından itunes üzerinden restore yapın.

doctrolg
15-03-2011, 01:04
onu denemiştim ama yinede teşekkürler. İtunes üzerinden zaten restore etmeye çalışıyorum, resimde görünen yer dışında bir yer yoksa tabi. Baktım olmuyor, indirme merkezinden başka bir fw indirdim onu deniyorum şuan. İlgin ve alakan için çok ama çok teşekkür ederim. Bu seferde olmasa hiç uğraşmayacam artık, yok olursada konuyu kapatırız. Tekrar ve tekrar teşekkürler Ali.