PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sim Kart - Telefon - Rehber Sorunları iPhone 4 hakkında?



melo
27-11-2010, 23:49
Öncelikle herkese iyi geceler.

konuyu çorba etmeden direk konuya girmek istiyorum. iPhone 3G kullanıcısıyım. Eski yöntem yeni yöntem farketmez Jailbreak programlar vb çoğu şey hakkında bilgim sağlamdır. Ama iphone u türkiyeden aldığım için unlock, baseband falan hiç bir bilgim yok ve heryerde yarım yamalak bilgiler var o yüzden size kısaca soruyorum.

Amerikada yaşayan bir tanıdığım vasıtasıyla kontratsız iphone 4 alıp türkiye ye getirip pasaport üzerinden imei kaydı vs her neyse parasıyla gerekli tüm işlemler yapıldıktan sonra unlock, jb vb bir takım işlemler yapmak şart mı? yapılmazsa telefonu iTunes e bağladığımızda güncelleme yapmaz mı? Sim kartı mı okumaz? Telefon mu açılmaz?
Yada gereken ne varsa yaptıktan sonra normal türkiyeden almış gibi telefonu kullanabilirmiyim?

Şimdiden teşekkür ederim. konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın uzun süredir siteye girmiyodum baya yerler karışmış:)

SaTuSa
28-11-2010, 00:00
Ben konuyu doğru yere aldım önemli değil...

Amerikadan alınan cihazlar maalesef simlock oluyor, ama direkt fabrika unlock olarak getirdiğini söyleyenlerde var. Ancak simkilitli olan bir cihaz almanız durumunda her yeni baseband sürümü yüklemesinde yeniden unlock için beklemeniz gerekir, yada dikkatli davranıp yükseltmemeye özen gösterirsiniz. Haliyle unlock etmek için o sürüme uygun bir jb yöntemide olması gerekir vs vs vs. Zaten bu konularda bilginiz varmış, anlamışsınızdır kısa açıklamamı diye düşünüyorum

eScape
28-11-2010, 05:39
Direk acik telefon getirtirsen eger, sadece pasaport kaydini yaptirir rahat rahat kullanirsin. Sim kilitli telefon getirtirsen eger SatuSa gerekli aciklamayi yapmis, her yeni surum icin ugrasir durursun kisaca. Bir arkadasim Amerika da acik telefon yok demisti, sadece AT&T hatti ile satiliyormus. Ne kadar dogrudur bilemicem, arastirarak almani oneririm. Eger ki emin olamazsan, Ingiltereden alabilirsin. Ben Ingiltereden siparis verdim, direk hattimi takip kullanmaya basladim. Benim sana tavsiyem, telefonu direk Turkiyeden almandir. Fiyati gayet makul zaten ve pasaport kaydi ile de ugrasmana gerek kalmaz. Burda (Avusturya) acik I4 ler 750 850 euro arasinda satiliyor. Turkiye fiyatida farksiz.

isaeff
28-11-2010, 09:20
amerikada simkilitsiz iphone yoktur

melo
28-11-2010, 16:08
cevaplarınız için teşekkür ederim. simlock lu bir telefon olursa jb yapmak sorun olmaz zaten genelde jb li kullanıyorum ama daha önce baseband falan uğraşmadım nasıl bir olay? jb yapıp cydia dan halledilen bir şey diye tahmin ediyorum eğer böyleyse fazla sorun olmaması lazım. Anladığım kadarıyla apple yeni sürüm çıkarınca mesela 3.x den 3.x.y çıkınca ben telefonu hemen güncellemiycem, jb çıkınca jb sini yapıp sim i cydiadan unlock yapıcam. Bunun telefona bir zararı varmı, sinyal alma, internet, gprs falan filan? ve son olarak telefonu hiç bir zaman jb siz kullanamıcam demek oluyor dimi?