PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uygulama Sorunları IOS4 multi tasking hakkında bilgi



butcher911
04-11-2010, 20:37
Arkadaşlar merhabalar
forumda aramada yaptım fakat net bir cevap bulamadım.
bu multi tasking özelliği hakkında biraz bilgi yazabilirmisiniz? anlayamadığım şeyler var.

Telefonu açtığım zaman direk olarak home tuşuna çift basıyorum ve aşağıda birsürü simge çıkıyor. telefonu yeni açtığıma göre bu uygulamaların çalışıyor olması mümkün değil. Bu neden oluyor?
eğer bunlar çalışan uygulamalar değilde en son açtıklarım ise neden hiç açmadığım bir program orda ısrarla duruyor :)

birde şunu hiç anlamadım. mesela bir oyun açık oynuyoruz. benim bildiğim bu oyundan çıkmadan başka uygulamaya geçmek için çift tıklıyoruz ve başka uygulamaya bakıp oyuna geri dönüyoruz. burada sorun yok. fakat işim bitti oyunu kapatmak istiyorum. tek home tuşu basarak oyundan çıkıyorum. fakat bir kaç dakika sonra bu oyunu tekrar açtığımda oyun hop diye kaldığı yerde açık oluyor. Yani tek home tuşuna basmış olmam bu oyunu kapatmıyor?
sanırım bu sebeple pilim eskisinden daha çabuk bitiyor bu olayı bir türlü çözemedim.

bu özelliği kapamakta istemiyorum çünkü banka vb. bazı programlarda gerçekten işe yarıyor.

emrahegrek
04-11-2010, 20:52
Şimdi de yanlış yere açmıssınız ama bu seferlik konuyu biz taşıyalım...
Cevaba gelince,
zaten multitasking de bu işe yarıyor yani tek home tusu ile cıkınca arka plana atıyor ve geri dondugunuzde kaldıgınız yerden devam ediyor... tamamen kapatmak için ana ekran da cıft tıklayın ve altta açılan ıconun uzerine basılı tutup, sol ustte cıkan işarete basın. uygulamadan cıkıp, cıhazı kapatıp actıgınızda dahi uygulamalar arka planda kalır..

butcher911
04-11-2010, 21:30
acemilik olmuş kusura bakmayın.


peki bu açıklamanızdan çift tıkladığımızda altta çıkan uygulamaların açık olanlar olduğunu anlamış oluyorum. Ama telefonu açtığım anda çift tıkladığım zaman burada birsürü simge oluyor. yani telefonu açınca bu uygulamalar kendi kendine açılıyormu?
bu bana pek mantıklı gelmedi çünkü ciddi anlamda çalışan uygulamaların güç harcaması oluyor.

emrahegrek
04-11-2010, 21:32
acık olanlar siz cihazı kapatsanız da orda kalır...

Afanasyevo
04-11-2010, 22:38
Çift tıklama ile gördüğünüz simgelere ait uygulamalar eğer "multitasking" destekli değilse çalışmıyor zaten, korkmanıza gerek yok. Yalnızca "sık kullanılanlar" baabında bir bilgilendirme için görülebilir oluyor. Ama Multitask destekli ise sınıfına göre ya çalışır vaziyette yada askıya alınarak çalışmaya ve bellek tüketmeye devam ederler. İşte sıkıntı da çıksa çıksa bunlardan çıkar. Ama daha her uygulamada multitask olmadığından şimdilik korkulacak bir şey yok.

butcher911
04-11-2010, 23:10
evet bende şimdi tam olarak çözdüm. telefonu kapadığımda kapanırlar nasıl olsa mantığıyla bakıyordum. ama açılınca onlarda çalışmaya devam ediyormuş gerçekten. az önce 20 den fazla simgeyi tek tek kapadım. bunlardan bazılarının desteği vardı ve çalışıyor vaziyettelerdi.
genede çalışma mantığı biraz ters yapılmış bana göre. ben zaten o uygulamayı kapamak istemiyorsam çift tıklayarak başka tarafa geçip çıkış yapıyorum. tek tıkladığım zaman kesinlikle kapatıp çıkması gerekir diye düşünüyorum.
örneğin cut the rope veya angry birds isimli severek oynadığım oyunlar multitask destekliyor. ben bu oyunları oynadıktan sonra tek tık ile çıktığımda bence kapanmaları gerekir. illaki kendim çift tıklayıp oradan kapatmam gerekiyor. çünkü gerçekten oyun arkada açık kalıyor. daha sonra açtığım anda kuş havadaki yoluna devam ediyor.