PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Jailbreak - Unlock Sorunları Jb yaptım diyelim



melkar55
18-10-2010, 11:43
Selam
İphone 3 gs 32 gb. 3.1.3 05,12,01 Turkcel den alınma.

itunes dan paralı parasız epey bir program indirdim telefon sayfaları dolu gibi.
ama tomtom pahalı Jb düşünüyorum ve acemiyim.Epeyde formu okudum kafamda şu şüpheler kaldı.
1- jb yaparsam tlf daki programlar gidermi (backup aldım)
2- jb den sonra program yükleyince ,itunes i açarsam yüklediklerimi silermi.?
3- olmadı vazgeçtim itunes da restore edicem gene 3.1.3 ve aynı programlarımı yükler.yoksa son sürümümü yükler.Yükerken sorun çıkarmı?
4-telefonu bilgisayara bağlayınca eşzamanlama yapması veya backup alması sorun çıkarırmı çıkarırsa bunları nasıl kapatırım.

Yardımcı olanda sağolsun olmayanda.
Sevgiler Saygılar

Qubyyy
18-10-2010, 11:59
Şahsi fikrim;

Backup alınmış ise, hiçbirşeyin olmayacağıdır.

Jb sonrası, tüyo merkezi sayfasında itunes ya da alternatif programlar ile crackli programları telefona atma yöntemleri mevcuttur. İncelerseniz, çözümü bulabilirsiniz.

Vazgeçtiğiniz zaman tekrar restore anında bir sorun çıkmayacaktır(Upgrade yerine downgrade özelliğinde özel fw ler mevcut. Yapılma yöntemi de mevcut) 3.1.3 fw den devam edeceğim, yükseltmeyeceğim FW versiyonunu derseniz, aynı fw yi restore edersiniz sorunsuz. Otomatik güncellemelerde (itunesdeki) yüksek fw leri yükleneceği için, örn; 4.1 den 3.1.3 e düşürmek özel fw ler ve yöntemler gerektiriyor(biraz önce dediğim downgrade olayı)

Ben 4.1 JB li kullanıyorum, itunes eşzamanlarken telefonu bir sorun yaratmıyor, crackli tüm uygulamaları da görüyor.

Tüm sorunların çözümü aslında Itunes yerine iPhone pc suite programını kullanmanız. Ben öyle yapıyorum. Müzik, resim, app v.s birçok şeyi itunes kullanmadan hallediyorum.

Eğer Japoncanız var ise store kısmını da kullanabilrsiniz kanımca[:)]

XANTHE
18-10-2010, 12:03
3.1.3 fw için spirit ile jailbreak yaparsınız, cihazınızda herhangibir veri kaybı olmaz. Genede her ihtimale karsı zaten backup yapmışsınız. Ama restore ederseniz ve 3.1.3 fw sürümüne ait shsh kaydınız yoksa eğer en son fw sürümü olan 4.1 i yüklemek durumunda kalırsınız. Bu yüzden 4.1 fw ile uyumlu olmayan uygulamalarınız varsa onları güncellemek durumunda kalacaksınız. Ama backup tan gene uygulamaları yükleyebilirsiniz. Ayrıca jailbreak yaptıktan sonra kırılmış uygulamaları itunesdan eşzamanlama yapmak için appsync yamasını kuracaksınız.

Daha detaylı bilgi için forumumzdaki TÜYO MERKEZİ ni okuyun lütfen.