PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Donanım - Bağlantı Sorunları Ipod Alım-Satım



rituel
07-06-2010, 15:01
Arkadaşlar selam,

konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama şöyle bir sorum olacak.

Ben gittigidiyor'dan ipod touch aldım ve ekranı eğik çıktı bir de bataryasında oyun oynadıktan sonra %20 gösteriyor çıkıp bekleyince %40 %50 falan gösteriyor yani tutarsızlıklar var.

Parasını ödemiştim, ama ürünü geri gönderdim ve dedim ki "böyle böyle sorunlar var iade etmek istiyorum." bana "ürünü kontrol ettirip size dönelim" dediler. Ertesi gün yani bugün bana üründe sorun yok siz paraya sıkıştığınız için iade istiyorsunuz, iyi niyetimizi suistimal etmeye çalışıyorsunuz gibi bir şey zırvaladılar ve ürünü geri gönderecekler. Ancak dediğim gibi üründe bu sorunlar var ama kendileri kontrol ettiklerinde böyle sorunlar yokmuş dediler.

Sorum şu buradaki haklarım tam olarak nelerdir? Paramı alıp almamak değil sorun, mesele sağlam bir Ipod Touch almak. ancak bunu sağlayamadıkları için iade edecektim ama dediğim gibi yukarıdaki gibi döndüler bana.

Neler yapabilirim bu durum için?

placebo
07-06-2010, 15:04
Ürünü onayladığınız için onlara karşı yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Ekranının eğikliğini düzeltemezsiniz. Pil durumuna gelince restore yaparsanız düzelme ihtimali var, ama sadece ihtimal.

Yerinizde olsam onu başkasına satar, başkasından bir iPod alırdım ama iyice kontrol etmeden onay vermezdim...

Misafir.
07-06-2010, 15:04
ekranı eğik derken neyi kastediyorsunuz? yetkili bir servise götürüp ekranın eğri olduğuna dair bir yazı alabilirsiniz.

diğer nokta şarj olayı her cihazda olabiliyor o konuda bişey yapamazsınız

rituel
07-06-2010, 15:05
Anlıyorum ancak yine de hiçbir hakkım yok mu? Yani sonuçta bu ekran hatası benden kaynaklanmıyor.

placebo
07-06-2010, 15:07
Kaynaklanmıyor ama onayı vermişsiniz. Onay vermeden önce karşı tarafa belirtmeliydiniz. Kaldı ki belirtseydiniz bile satıcı ürünü sağlam gönderdiğini, sizin bu hale getirdiğinizi ileri sürebilirdi. Gerçi gittigidiyor'da bu tür durumlarda ürünün onayını vermediğiniz sürece onlar ürünü geri almaya mecbur kalacaklardı. Sonuç olarak maalesef, ürünü onlara iade etmekle ilgili yapabileceğiniz bir şey yok.

rituel
07-06-2010, 15:07
Şöyle; ekran sağ tarafta kasaya gömülü ama sol tarafta yukarıya çıkmış şekilde yani sağa eğik.

Misafir.
07-06-2010, 15:10
cihaz açılmış ilanda belirtilmemişse eğer ürün satıcısı hakkında yorum yapabilirsiniz onlarla görüşün eğer cihazın sorunlu olduğunu ıspatlarsan parasını alıp alamayacağını sor

rituel
07-06-2010, 15:13
Tamamdır, teşekkür ediyorum.

atay78
08-06-2010, 20:17
Ürünü onayladığınız için onlara karşı yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Ekranının eğikliğini düzeltemezsiniz. Pil durumuna gelince restore yaparsanız düzelme ihtimali var, ama sadece ihtimal.

Yerinizde olsam onu başkasına satar, başkasından bir iPod alırdım ama iyice kontrol etmeden onay vermezdim...

bence dostum satsan bıle baskasına sorunlarını belırt oyle sat yoksa sana yapılanı sende baskasına yaparsın haberın ola

bayuhan
08-06-2010, 20:52
Bence git bir servise bu sikayetlerini servise yazdir. zaten servis not düsebiliyor bu arizalar nezaman gerceklesti diye.
Sonra bu belgeyi gittigidiyor a gönder, magduriyetini gidereceklerdir.

Aynisi benim basima gelmisti. Ben bir camera aldim gg den, cok süper calisiyordu, onay i verdim hatta güzel birde yorum yaptim adama. Ama 1 hafta sonra camera sapitti. Kapanip duruyordu.
Sony ye gittim kontrol ettirdim, camera yi bana göndermeden önce sok yapmislar, böyle yapinca camera 1-2 hafta düzgün calisiyormus. Sony bunu ortaya cikardi, ve bir yazi yazdi , bende bu yaziyi gg ye yolladim.

Gittigidiyor saticiyi tehdit etmis, bu vatandasi magdur edersen üyelikten atarim seni diye, adamda baya satis yapan biriydi korktu. banada sana dedikleri gibi, biz sana saglam gönderdik sen bozdun, hatta güzel yoruum yaptin ne kiviriyorsun tarzinda seyler söylemislerdi.

Sony nin hasar tespit bedeli dahil tüm parami geri aldim.

Sende böyle yap, ama gg ile iletisim kurarken saygi seviyesini bozma islerin ters gider, normalde anlayisli insanlar .

saygilar