PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Firmware Update-Restore Sorunları Iphone 3GS blackra1n dondu kaldi !



mimofdm
22-05-2010, 11:14
Arkadaslar merhaba,

ben ocak ayindan beri amerika dan aldigim iphone numu jailbreak li olarak kullaniyordum. Malum tethering sorunu var. Dun sarjim bittigi blackra1in calistirarak telefonu actim. fakat wifi ayarlari gittigi icin, reset attim network ayarlarina her zaman ki gibi. Bu sirada kapanip yeniden acildi telefon tekrar blackra1n i calistirdim, ama telefon normal haline donmedi dun geceden beri :(
En az 10 defa denedim ama yine de acilmiyor. Gehootun resmi ekranda kaliyor, itunes aciliyor ama reebotu tamamlamiyor, gehoot resmi donup kaliyor ekranda !

Tek korkum Itunes uzerinden 3.1.3 yaziliminin inmis olmasi ama ben inmesine hic izin vermedim yani 3.1.2 de sabit kalmasini saglamistim.

Simdi ne onerirsiniz bana ?
Nasil bir yol takip etmeliyim ?

Restore yapacaktim iphone fakat o durumda da en son yazilimi kullanacagini belirtitiyor telefona, o da 3.1.3 olacagi icin yanasamadim acikcasi :(

Yardimlarinizi bekliyorum.
Sagolun.

RuN@W@Y
22-05-2010, 11:21
bağımlı 3Gs me ben custom fw yükleyememiştim. zamanında shsh kaydı aldıysan cydia'dan "i love jailbreaking" gibi ilk açılışta sorduğu soruya bu cevabı verdiysen, shsh kaydın vardır.


C - Windows - System32 - driver - etc - hosts dosyasına gidin birlikte aç diyin ve notepad ile açın en alt satıra bunu kopyalayıp yapıştırın. sonra orjinal 3.1.2 yi shift+restore ile yüklemeyi deneyin. bu cydia dan zamanında shsh kaydı alındıysa olur farkında olmasanda büyük olasılık almışsındır.

başka bi konudan kendimi alıntıladım 3.1.2 için bunu dene.

Kopyala yapıştır dediğim şey:
74.208.10.249 gs.apple.com


düzenleme: 3.1.2 yüklemesi bittiğinde telefon kendini recovery mode a alırsa iRecovery kullanmak gerekçek. 64bit Win7 de çalışmıyor tecrübeyle sabittir :P. iRecovery: Get Out iPhone from Recovery Mode Loop on Restart | iPhone (http://www.ihackintosh.com/2009/07/irecovery-iphone-recovery-mode-loop-restart/)

hazır temiz 3.1.2 yüklemişkende spirit ile yap jailbreak. cydia blacksn0w.com repo adresinden blacksn0w u yükle. bağımlı sorunundan da kurutlmuş olursun.

düzenleme2: hosts dosyasını dğeiştirince şöle gözükçek:
http://yfrog.com/2rhostszj