Toplam 5 sonuçtan 1 ile 5 arasýndakiler gösteriliyor.
  1. #1
    Webmaster [JW] isimli üyenin avatarý
    Üyelik Tarihi
    August 2008
    Mesajlar
    10,155

    Tüyo Merkezi Ana Sayfa

    TÜYO MERKEZÝ NEDÝR?
    (Son Güncellenme Tarihi: 04.07.2017)

    Tüyo Merkezi sitemizdeki tüm önemli rehberlerin bir arada bulunduðu bir bölümdür. Bu bölümü düzgün bir þekilde sonuna kadar okursanýz gerekli tüm bilgileri öðrenir, yapmak istediðiniz iþlemleri zorlanmadan yapabilecek seviyeye gelirsiniz. Aksi takdirde birçok sorunla karþýlaþacak ve çözmekte güçlük çekeceksiniz. Kýsacasý kendinize bir iyilik yapmak istiyorsanýz, biraz zaman ayýrýp, sizin için hazýrladýðýmýz bu konuyu sonuna kadar dikkatlice okumalýsýnýz.


    A) Nereden Baþlamalýsýnýz?

    Ýlk olarak temel konular hakkýnda bilgi alarak baþlamanýz gerekiyor. iCihazýnýzý kullanýrken en çok duyacaðýnýz kelimelerden olan "Firmware" ve "Jailbreak" terimleri ile baþlýyoruz.


    Firmware nedir? Güncelleme yapmam gerekir mi? Güncelleme iþlemini nasýl yapacaðým?

    Firmware, cihazýnýzýn daha performanslý çalýþmasý ve daha fazla özelliðe sahip olmasý için Apple tarafýndan çýkarýlan resmi yazýlýmlardýr. Cihazýnýzda jailbreak yoksa veya jailbreak yapmayý düþünmüyorsanýz, daha performanslý kullanmak adýna bu yazýlýmlarý güncellemeniz tavsiye edilir.

    Eðer cihazýnýza jailbreak yapmýþsanýz veya jailbreak yapmayý düþünüyorsanýz, her firmware sürümünün jailbreak yapýlamadýðý göz önüne alýnýrsa, firmware güncellemelerine temkinli yaklaþmanýz daha doðru olacaktýr.

    Güncelleme iþlemi iTunes programý ile yapýlýr ve basit bir iþlemdir. Hemen aþaðýdaki konu linkine týklayarak detaylý bilgi alabilirsiniz.

    Firmware Nedir? Neden Güncelleme Yapýlýr?

    YURTDIÞI CÝHAZ SAHÝPLERÝNÝN DÝKKATÝNE: Yurtdýþýndan alýnmýþ cihazlarda güncelleme yaparken özellikle dikkat etmelisiniz. Eðer cihazýnýzda sim kilidi varsa (cihazýn alýndýðý ülke ve anlaþmalý operatörün koymuþ olduðu sýnýrlama) firmware güncellemesi yapmanýz durumunda cihazýnýzýn telefon özelliklerini kullanabilmek için Unlock iþlemi yapmanýz gerekebilir. Unlock iþlemleri hakkýnda yeterli bilginiz yoksa, sorun yaþayabilirsiniz. Bu yüzden yurtdýþýndan alýnmýþ bir cihazý kullanýyorsanýz, güncelleme yapmaya karar verirken yükselteceðiniz sürümle ilgili konuyu iyice araþtýrmalýsýnýz.


    Jailbreak nedir? Jailbreak yapmam gerekir mi? Jailbreak iþlemini nasýl yapacaðým?

    Jailbreak, cihazýnýza üçüncü parti yazýlýmlarý yükleyemek için yaptýðýmýz hack iþlemine verilen isimdir.

    Jailbreak iþlemi iki temel iþlevinden dolayý tercih edilir.

    Birincisi AppStore'da bulunan ücretli uygulamalarý korsan olarak yüklemek. Ýnternette çeþitli sitelerde kýrýlmýþ uygulamalar paylaþýlmaktadýr. Jailbreak sayesinde bu uygulamalarý korsan olarak yüklemek mümkün. Tabii ki ne kadar etik, bu kiþinin kendi sorumluluðundadýr. iKaynak.com olarak yazýlýmcýlara destek olunmasý adýna uygulamalarýn satýn alýnmasýný tavsiye ediyoruz.

    Jailbreak yapmanýn diðeri bir sebebi ise, jailbreak sonrasý gelen Cydia uygulamalasý aracýlýðýyla çeþitli 3.parti yazýlýmlarý kullanabilmektir. Bu sayede Appstore'da bulunmayan programlar, temalar vb. çeþitli uygulamalara ulaþmak mümkün olmaktadýr. Yani cihazýnýzýný daha fazla özelleþtirme imkanýna ulaþabiliyorsunuz.

    Kýsacasý eðer ben standart bir kullanýcýyým, AppStore uygulamalarý, cihazýmdaki özellikler fazlasýyla yetiyor diyorsanýz jailbreak yapmanýza pek de gerek yok. Tüyo Merkezi'nin bir sonraki mesajýnda jailbreak iþlemleri hakkýnda bilgi verilecektir. Þayet jailbreak yapmayý düþünmüyorsanýz, bu kýsmý atlayabilirsiniz.

    Fakat özelleþtirmelere meraklýysanýz, farklý uygulamalarý yüklemeyi düþünüyorsanýz jailbreak yapabilirsiniz. Bunun için rehberi okumaya devam etmeniz yeterli.

    Eðer jailbreak iþlemi hakkýnda aklýnýza takýlan sorular varsa, þimdi vereceðim linkten detaylý bilgi alabilirsiniz: Jailbreak Nedir? Neden Yapýlýr? Nasýl Yapýlýr?
    Mesaj [JW] tarafýndan ( 19-02-2019, Saat 02:46 ) düzenlenmiþtir. Sebep: Güncellendi.

  2. #2
    Webmaster [JW] isimli üyenin avatarý
    Üyelik Tarihi
    August 2008
    Mesajlar
    10,155

    Ynt: Tüyo Merkezi Ana Sayfa

    B) Jailbreak Yapmaya Karar Verdiyseniz...

    Her cihaz ve her firmware sürümü için jailbreak iþlemi yapýlamamaktadýr. Eðer jailbreak yapmaya karar verdiyseniz öncelikle cihazýnýzda yüklü olan firmware sürümünü kontrol etmelisiniz. (Cihazýnýzýn Ayarlar -> Genel -> Hakkýnda kýsmýnda cihazýnýzýn model bilgisine ve yüklü olan firmware sürümü bilgisine ulaþabilirsiniz.)

    Hangi cihaza ve hangi firmware sürümüne jailbreak iþlemi yapýlabildiðini kontrol etmek için çeþitli siteler mevcuttur. Arama motorlarýna "Jailbreak Wizard" yazarak bu sitelere ulaþabilirsiniz. En popülerlerinden birisini burada paylaþalým, bu siteden cihazýnýza uygun jailbreak yöntemi var mý yok mu kontrol edebilirsiniz: www.jailbreak-me.info

    Sitemizde güncel jailbreak yöntemleri için mümkün olduðunca konu açmaya çalýþýyoruz. Cihazýnýza uygun jailbreak yöntemleri için sitemizdeki Jailbreak & Unlock Yöntemleri kategorisini inceleyebilirsiniz. Takýldýðýnýz noktalarda yine bu konular aracýlýðýyla yardým talebinde bulunabilirsiniz.

    Jailbreak iþlemini gerçekleþtirmek tamamen kiþilerin kendi sorumluluðundadýr. Bu sebeple cihazlarda oluþabilecek hasarlardan dolayý forumumuz, yöneticilerimiz ve üyelerimiz sorumlu tutulamaz.


    C) Jailbreak Sonrasý Gerekli Temel Bilgiler...

    Jailbreak yaptýktan sonra, Cydia uygulamasýnýn cihazýnýza yüklediðini göreceksiniz. Jailbreak sonrasý bilmeniz gereken en önemli konulardan birisi de bu uygulamanýn kullanýmýdýr. Bu yüzden þimdi Cydia uygulamasý hakkýnda bilgi vereceðiz.


    Cydia Nedir? Nasýl Yüklenir? Ne iþe Yarar?

    Cydia firmware 2.x sürümlerinden itibaren karþýmýza çýkan temel jailbreak uygulamasýdýr. Bu uygulama jailbreak yaparken otomatik olarak yüklenir. Peki ne iþe yarar derseniz, App Store'da bulunmayan özel uygulamalarý, yamalarý, temalarý vb. paketleri bu uygulama aracýlýðý ile yükleriz. Bu yüzden aþaðýdaki linkten biraz daha detaylý bilgi almanýzda yarar var.

    Adým Adým Cydia Programýnýn Kullanýmý

    Veya iKaynak.com özel çalýþmasý olan, Emre (ByWant) arkadaþýmýzýn hazýrladýðý video anlatýmdan da yararlanabilirsiniz.



    Youtube Linki: YouTube - iKaynak.com - Cydia Kullanýmý


    D) Jailbreak Sonrasý Ýlk Adým...

    Jailbreak sonrasý Cydia uygulamasýnýn cihazýnýza kurulacaðýndan bahsetmiþtik. Þimdi jailbreak yaptýktan sonra Cydia uygulamasý ile kurmanýz gereken temel paketlerden bahsedeceðiz. Bir önceki adýmda Cydia uygulamasýný nasýl kullanmanýz gerektiðini öðrendiðinizi düþünerek devam ediyorum.


    Cydia uygulamasýna hangi kaynaklarý eklemelisiniz?


    Temel olarak en gerekli kaynaklarý buraya yazacaðým, daha fazlasýný isterseniz mesajýn sonundaki linkten yararlanabilirsiniz.
    - cydia.hackulo.us
    - cydia.xsellize.com
    - www.sinfuliphonerepo.com
    - repo.insanelyi.com
    - repo.biteyourapple.net
    - repo.ipastore.me


    Cydia'dan hangi paketleri kurmalýsýnýz?

    Cydia uygulamasýna bahsedilen kaynaklarý eklediðinizde karþýnýza yükleyebileceðiniz birçok uygulama paketleri, yama paketleri çýkacaktýr. En önemli uygulamalara aþaðýdaki linkten ulaþabilirsiniz.

    Tüm Zamanlarýn En Ýyi Cydia Uygulamalarý ve Cydia Repo Rehberi...

    Daha fazla bilgi almak istiyorsanýz Cydia Uygulamalarý bölümünü ziyaret edebilirsiniz: Cydia Uygulama Ýncelemeleri
    Mesaj [JW] tarafýndan ( 19-02-2019, Saat 02:50 ) düzenlenmiþtir. Sebep: Güncelleme

  3. #3
    Webmaster [JW] isimli üyenin avatarý
    Üyelik Tarihi
    August 2008
    Mesajlar
    10,155

    Ynt: Tüyo Merkezi Ana Sayfa

    E) Bir iTunes Hesabý Oluþturun

    Cihazýnýza uygulama yüklemek için öncelikle bir iTunes hesabý açmanýz gerekiyor. iTunes hesabý ücretsiz açýlmakla beraber, kayýt esnasýnda kredi kartý bilgisi istenir. Kredi kartý bilgisi girmeden hesap açmak için aþaðýdaki linkten veya video anlatýmdan yararlanabilirsiniz.

    Kredi Kartsýz iTunes Hesap Açma - Adým adým resimli !!!

    iTunes hesabý oluþturmak için Emre (ByWant) arkadaþýmýzýn hazýrladýðý video anlatýmdan da yararlanabilirsiniz.



    Youtube Linki:
    YouTube - iKaynak.com - iTunes Hesabý Oluþturmak



    F) Uygulamalar Hakkýnda Bilgi Alabileceðiniz Yerleri Keþfedin

    iTunes hesabýnýzý açtýktan sonra, artýk cihazýnýza uygulama yüklemeye hazýrsýnýz. Uygulama yüklemek için ister cihazýnýzdaki App Store uygulamasýný kullanabilirsiniz, ister cihazýnýzý bilgisayara baðlayarak iTunes programý üzerinden uygulama kurulumlarýný tamamlayabilirsiniz.


    Hangi uygulamalarý kurmalýyým diye düþünüyorsanýz, aþaðýdaki linklerden yüzlerce uygulama hakkýnda bilgi alabilirsiniz.

    Uygulamalar Hakkýnda Sohbet

    App Store Oyun Ýncelemeleri

    App Store Program Ýncelemeleri


    Jailbreak iþlemini yapan kullanýcýlar aþaðýdaki Cydia uygulamalarýný da kullanabilirler.

    Cydia Uygulama Ýncelemeleri
    Mesaj [JW] tarafýndan ( 19-02-2019, Saat 02:51 ) düzenlenmiþtir. Sebep: Güncellendi.

  4. #4
    Webmaster [JW] isimli üyenin avatarý
    Üyelik Tarihi
    August 2008
    Mesajlar
    10,155

    Cevap: Tüyo Merkezi Ana Sayfa

    G) Son Hatýrlatmalar...

    Bu aþamadan sonra artýk geriye sadece ufak bazý hatýrlatmalar kaldý. Bunlarý da okumanýz sizin yararýnýza olacaktýr :)


    Bir Sorunla Karþýlaþtýysanýz:
    1. Öncelikle Tüyo Merkezi'ne girip sorununuzla ilgili konunun olup olmadýðýna bakmalýsýnýz.
    2. Arama bölümüne girip sorununuzu parça parça aramalýsýnýz. (Baþarýlý bir arama için örneðin karþýlaþtýðýnýz hata mesajýndaki hata kodunu veya anahtar olabilecek kelimeyi aratmalýsýnýz.)
    3. Yine de çözüm bulamadýysanýz Sorunlar | Çözümler bölümüne girip yeni konu açarak sorununuzu açýk þekilde anlatmalý ve size vereceðimiz cevabý beklemelisiniz.


    iKaynak.com'a Özel Çalýþmalara Ulaþýn:
    Video Anlatýmlar: En önemli konular için iKaynak.com tarafýndan büyük emekler verilerek hazýrlanmýþ video konu anlatýmlarý!
    dBar Tema Çalýþmalarý: Klasik temalardan sýkýlanlar için iKaynak.com tarafýndan düzenlenmiþ süper dBar temalarý.
    iKaynak.com Facebook: iPhone/iPod Touch dünyasýndaki önemli geliþmelerin takip edilebileceði iKaynak.com Facebook sayfasý.
    iKaynak.com Twitter: iPhone/iPod Touch dünyasýndaki önemli geliþmelerin takip edilebileceði iKaynak.com Twitter sayfasý.
    Game Center ve OpenFeint Kullanýcý Adlarý: Oyunlar için Game Center ve OpenFeint sistemlerini kullanan üyelerimizin buluþma noktasý.
    Mesaj [JW] tarafýndan ( 19-02-2019, Saat 02:51 ) düzenlenmiþtir.

  5. #5
    Webmaster [JW] isimli üyenin avatarý
    Üyelik Tarihi
    August 2008
    Mesajlar
    10,155

    Cevap: Tüyo Merkezi Ana Sayfa

    Sýk Sorulan Sorular

    Tüyo Merkezi'nin bu bölümünde sýk sorulan bazý sorulara yer veriyoruz. Eðer takýldýðýnýz noktayla ilgili bir çözüm bulamazsanýz, sitemizdeki "Sorunlar | Çözümler" bölümüne konu açabilirsiniz.


    Genel Sorular

    S: Bilgisayarýma format atacaðým, iTunes'u nasýl yedeklerim?
    C: Linklerden bulabileceðiniz iki konudan faydalanabilirsiniz. " iTunes Library Yedeðini Alma. " , " iTunes Listelerini Yedekleme ve Geri Yükleme "

    S: Jailbreak'li bir cihazým var, bu cihaza yeni bir sürüm yüklemek istersem Jailbreak bozulur mu?
    C: Evet, cihazlara yapýlacak her yeni Firmware yüklemesi (restore) cihazýnýzýn Jailbreak iþleminin bozulmasýna ve orjinal haline dönmesine sebep olur.


    iPod Touch ve iPhone Ýçin Ortak Sorular


    S: Jailbreak yapmadan uygulama yükleyebilir miyim?
    C: Bir iTunes hesabý oluþturarak, ücretsiz uygulamalarý yükleyebilirsiniz: Ücretsiz Uygulamalarý Yükleme Yöntemleri

    S: iTunes hesabý oluþtururken kredi kartý bilgilerini istiyor. Bilgilerimi vermeden nasýl hesap oluþturabilirim?
    C: Kredi kartý vermeden, ücretsiz iTunes hesabý oluþturmak için bu linkten yararlanabilirsiniz.

    Veya iTunes hesabý oluþturmak için Emre (ByWant) arkadaþýmýzýn hazýrladýðý video anlatýmdan da yararlanabilirsiniz.



    Youtube Linki:
    YouTube - iKaynak.com - iTunes Hesabý Oluþturmak


    S: Bilgisayarýma indirdiðim firmware dosyasýný nasýl yükleyebilirim?
    C:
    Cihazýnýzý bilgisayarýnýza baðladýktan sonra manuel olarak DFU moduna alýn, shift tuþuna basýlý tutarken iTunes'taki restore butonuna týklayýn ve açýlan pencereden indirdiðiniz firmware dosyasýný gösterin. Cihazýnýza firmware dosyasý yüklenecektir.

    S: Jailbreak yaparsam cihazým garantiden çýkar mý?
    C:
    Evet, cihazýnýz garanti kapsamý dýþýnda kalýr. Servise götürmeniz gereken bir durum olduðunda garanti dýþý kalmamasý için cihazýnýzý iTunes üzerinden orijinal firmware ile restore etmeniz gerekir.

    S: SHSH kaydým olmadan sürüm düþürebilirmiyim?
    C: Düþürmek istediðiniz sürümün SHSH kayýt dosyalarý elinizde olmadan sürüm düþüremezsiniz. SHSH konusu hakkýnda bilmedikleriniz için " SHSH Nedir? Nasýl Kayýt Yapýlýr? " konusundan faydalanabilirsiniz.

    S: Saðdaki hoparlörden neden ses gelmiyor? Hoparlör bozuk mu?
    C:
    iPhone'da tek hoparlör bulunur.Saðdaki mikrofondur.

    S: Cycorder ile kaydettiðim videolarý bilgisayara nasýl atabilirm?
    C:
    iPhone Browser'da User/Media/Videos klasörü altýnda bulabilirsiniz.

    S: iPod Touch'ýn 1G mi yoksa 2G mi olduðunu nasýl anlayabilirim?
    C:
    Basit olarak 1.nesil de hoparlör bulunmaz. Dýþarýya ses veriyorsa 2.nesildir.

    S: iPod Touch'ýn 4G olduðunu nasýl anlayabilirim?
    C: En belirgin özelliði 4. jenerasyon cihazlarda kamera bulunmasýdýr.

    S: Cihazýmdaki sürümü deðiþtirmek istiyorum, alt sürümlere ya da Apple'ýn yüklemesini durdurduðu sürümlere nasýl geçebilirim?
    C: Bu iþlemi sadece SHSH kaydýnýzýn bulunduðu sürümler için Umbrella programýnýn yardýmýyla yapabilirsiniz. Bu iþlem için bu iki konudan yardým alabilirsiniz.
    iOS 4.x.x Sürümlerden, Alt sürümlere düþürme.(Sadece SHSH dosyasý olan sürümler için) , TinyUmbrella-SHSH kayýtlarý için, Güncel Sürümleriyle ve Bilgilendirmelerle

    S: Cihazýma CFW (Custom Firmware) yüklemek istiyorum, tekrardan jailbreak yapmama gerek olur mu?
    C: Cihazýnýza yaptýðýnýz CFW yüklemesi cihazýnýzý otomatik olarak JailBreak'li hale getirecek Cydia kendiliðinden gelecektir. Tekrar JB iþlemine gerek yoktur.



    iPad Ýçin Özel Sorular

    S: Yurtdýþýndan iPad 3G aldým, pasaport kaydý yaptýrtmam gerekir mi?
    C: Evet, Türkiye Operatörleri ile kullanabilmeniz için muhakkak kayýt altýna aldýrmalýsýnýz.

    S: iPad 3G cihazlarda simkilidi olurmu, unlock ihtiyacý varmýdýr?
    C: Hayýr, iPad 3G cihazlar tüm operatörlerde unlock yapýlmadan kullanýlabilir.

    S: App Store'da bulunan tüm uygulamalar iPad cihazlarda çalýþýr mý?
    C: Genel olarak tüm uygulamalar çalýþýr, ancak sadece iPad cihazlara tam uyumlu olanlar TAM ekran olarak çalýþabilir.

    S: iPad cihazlarda Türkçe dil ve klavye desteði bulunuyor mu?
    C: Evet, son gelen iOS 4.2.1 güncellemesiyle Türkçe dil desteði gelmiþtir.

    S: iPad cihazýmý þarj edemiyorum, neden?
    C: iPad cihazlar iPhone ve iPod cihazlardan farklý voltaj ve amper deðerine sahiptir. Kendi adaptörünü yada farklý bir usb deneyin.
    Mesaj [JW] tarafýndan ( 19-02-2019, Saat 02:53 ) düzenlenmiþtir.

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Þu anda 5 kiþi bu konuyu okuyor. (0 kayýtlý üye ve 5 misafir.)

Yetkileriniz

  • Konu açma yetkiniz yok.
  • Cevap yazma yetkiniz yok.
  • Eklenti yükleme yetkiniz yok.
  • Mesajýnýzý deðiþtirme yetkiniz yok.
  •