Merhabalar sevgili iKaynak.com üyeleri ve misafirleri..
Forumumuza hoş geldiniz.Bu başlığa girdiğinize göre büyük ihtimalle iPod'unuzu yeni aldınız demektir.Öncelikle güle güle kullanın,jailbreak yaparak,bol bol uygulamalar yükleyerek,arada bir de forumumuzu ziyaret ederek kullanın demek istiyorum.
Bu Kadar Karışık Olan Nedir?Kendimden örnek vererek konuya başlıyacağım.İlk olarak iPod Touch'ı aldığımda bir jailbreak söylentisidir gidiyordu.Bu kadar söyletiyi duyunca tabi insan ister istemez merak ediyor.Ben de merak ettim ve araştırdım.Fakat yapılan tüm işlemler gözümde büyümeye başladı,çünkü her yerde farklı şeyler yazıyordu.Kimi diyor ki jailbreak yapınca garanti bozulur,kimi diyor bu yöntem olmadı,kimi diyor eyvah cihaz elimde kaldı... Ne yazık ki hiç bir yerde düzenli bir şekilde neyi nasıl yapacağımızı anlatan rehberler bulamadım.Bulduğum güzel rehberler vardı fakat çoğu yabancı forumlarda ve biri bir yerde,diğeri başka bir yerde.Neyse zorla da olsa sağdan soldan duyduklarımızla işlemleri bir şekilde yaptık.Mutlu sona ulaştık belki ama bir çok da zorluk çektik.
Evet zamanında bu tür zorlukları yaşadığım için,sizlerin durumunu anlayabiliyorum.İşte şimdi biz iKaynak.com olarak sizlere karışık bir işlem olmadığını anlatmaya çalışacağız.Zorluk çekmeden nasıl tüm işlemleri yapabileceğinizi anlatmaya çalışacağız.İzleyeceğiniz yolları tek tek tarif edeceğiz.Takıldığınız yerlerde yardımcı olacağız.Bu konuda hiç şüpheniz olmasın. [:'(]
Önemli Konularda Bilgi Edinerek BaşlıyoruzBu kadar hikayeden sonra artık yavaş yavaş konuya girelim.Şimdi aşağıda yazdığım rehberleri sırayla takip edin.En fazla yarım saat içinde bir çok temel konuyu öğrenmiş olacaksınız.İstediğiniz konuda araştırma yapabilecek seviyeye geleceksiniz.Yani iPod'unuzla ilgili bir çok şeyi öğrenmiş olacaksınız.Evet,şimdi sabırlı olun ve aşağıdaki rehberleri okumak için bir yarım saatinizi ayırın.
Lütfen aşağıdaki rehberleri okumadan soru sormamaya gayret gösterin.- Linkleri görebilmek için üye olmanız gerekir.
Kayıt Olun veya Giriş YapınFirmware Nedir? Nasıl Yükseltilir - Düşürülür?
- Linkleri görebilmek için üye olmanız gerekir.
Kayıt Olun veya Giriş YapınJailbreak Nedir? Neden Yapılır? Nasıl Yapılır?
Kayıt Olun veya Giriş YapıniPod Touch - iPhone Hakkında Bazı İpuçları
Kayıt Olun veya Giriş YapınAyrıntılı iPhone 2G - 3G Rehberi - Önemli Ayrıntılar
Kayıt Olun veya Giriş YapınSık Sorulan Sorular ( BAKMADAN SORU SORMAYIN! )
Jailbreak Yapacaksanız Devam EdiyoruzEvet bu rehberleri okuduktan sonra jailbreak işlemine karar verdiyseniz,indirme merkezine gidin ve cihazınıza uygun olan,son çıkmış firmware dosyasını indirin.(Dikkat: iPhone kullananlar son sürümü yüklemeden önce forumda uyarılar var mı dikkat etsinler.Aksi taktirde sim kart hataları gibi çeşitli hatalar alabilirler.)Daha sonra yukarıda yazdığımız rehberler yardımıyla güncellemeyi yapın.Güncelleme yaptığınızda cihazınız jailbreak işlemine hazır hale gelecek.
Şimdi aşağıdaki bölümden önce cihazınıza,sonra firmware sürümünüze uygun olan jailbreak yöntemini bulun.Artık 10 dk içinde jailbreak yapabilirsiniz.
(Lütfen cihazınızın modeline dikkat edin.Her yöntem,her cihazda çalışmayabilir.Gerekli açıklama konu içindedir.)- Linkleri görebilmek için üye olmanız gerekir.
Kayıt Olun veya Giriş YapınHer Cihaz / Her Sürüm İçin Tüm Jailbreak Yöntemleri
Kayıt Olun veya Giriş YapınCydia ve ICY Nedir? Nasıl Yüklenir? Nasıl Kullanılır?
Kayıt Olun veya Giriş YapınAdım Adım Cydia Programının Kullanımı
Kayıt Olun veya Giriş YapınAdım Adım ICY Programının Kullanımı
Jailbreak Sonrası Uygulama YüklemeEvet arkadaşlar jailbreak yaptıktan sonra şimdi sıra yeni özellikleri kullanmaya geldi.Şu an kulandığımız firmware sürümünde en kaliteli uygulamalar kırılmış AppStore uygulamalarıdır.Jailbreak yapmadan bu uygulamaları ancak para vererek yükleyebilirsiniz.Artık jailbreak yaptığınız için piyasadaki binlerce kırılmış uygulamayı anında indirip yükleyebilirsiniz.Şimdi aşağıdaki başlığı okuyarak uygulama yükleyeme konusunu da öğreneceksiniz.
Herhangi bir konuda sorunla karşılaşırsanız foruma başlık açın.Rehber hazırlanmasını istediğiniz konuları bize bildirin.Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız.Yalnız özel mesaj ile destektense sorularınızı foruma açarsanız çok daha iyi olur.Aynı sorunla karşılaşan bir çok kişide sizin başlığınızdan yararlanır.
Benim söyleyeceklerim bunlar.Tekrar forumumuza hoş geldiniz.Kolay gelsin...