uzunca bir süre ambulansda çalıştığım için çok aktif ve hızlı bir şekilde navigasyon kullanama zorunluluğum vardı. aşağıdaki navigasyonları dibine kadar kullanma fırastım oldu;
-mio
-igo
-route 66
-son olarak ida
arayüzü en güzel ve kullanımı en pratik "igo"ydu. haritası da istanbul için gayet başarılı.112deki otomasyona bağlı navigasyon sistemiyle bulamadığımız adresleri bile igoyla sorunsuz buluyordum.
"mio" ya gelince o da gayet başarılı. pratiklik konusunda igo dan bir boy geride kalsa da güvenle vakaya çıkabilirsiniz, en kısa zamanda sizi hastaya ulaştırır.
"route 66" gereksiz derecede kapsamlı. kullanımı biraz kasıyor. en fazla 2 hafta kullanabildim. sonra tekrar igo ya dönünce bayağı rahatlamıştım
"ida" da ise çok yeniyim. kullanalı iki gün oldu. arayüzü ve kullanımı güzel ama ilk edindiğim izlenime göre bazı POI larda sıkıntılar var. örneğin geçen sene yapılan bir yolu haritasına almış ama o yol üstündeki sağlık ocağı POI larda yok. Onu geçtim koskoca İl Sağlık Müdürlüğünü bulamadım. Bir de adres girerken her seferinde şhir sormasına sinir oldum. Rota tarifleri şimdilik fena değil gibi ama biraz daha denemek lazım.
tomtom konusunda çok olumlu şeyler duydum ama bir türlü kullanma fırsatım olmadı. Şimdilik favorim igo ve ne mutlu ki iphone'da artık igo var. lakin ben 2.2.1 kullanıyorum. benim tavsiyem, en azından kendi stratejim "3.1 jb" ve tomtom'u beklemek. O zamana kadar ida'ya devam. "igo"nun kalitesi ise tartışılmaz.