Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: iPod'umu Yeni Aldım, Nereden Başlayacağım?  (Okunma Sayısı 9020 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Site Yöneticisi
Hiperaktif Üye

977 Mesajına Toplam
3095 Teşekkür Edildi
UYARI:
« : 26 Eylül 2008, 17:55:42 »

Merhabalar sevgili iKaynak.com üyeleri ve misafirleri..

Forumumuza hoş geldiniz.Bu başlığa girdiğinize göre büyük ihtimalle iPod'unuzu yeni aldınız demektir.Öncelikle güle güle kullanın,jailbreak yaparak,bol bol uygulamalar yükleyerek,arada bir de forumumuzu ziyaret ederek kullanın demek istiyorum.

Bu Kadar Karışık Olan Nedir?

Kendimden örnek vererek konuya başlıyacağım.İlk olarak iPod Touch'ı aldığımda bir jailbreak söylentisidir gidiyordu.Bu kadar söyletiyi duyunca tabi insan ister istemez merak ediyor.Ben de merak ettim ve araştırdım.Fakat yapılan tüm işlemler gözümde büyümeye başladı,çünkü her yerde farklı şeyler yazıyordu.Kimi diyor ki jailbreak yapınca garanti bozulur,kimi diyor bu yöntem olmadı,kimi diyor eyvah cihaz elimde kaldı... Ne yazık ki hiç bir yerde düzenli bir şekilde neyi nasıl yapacağımızı anlatan rehberler bulamadım.Bulduğum güzel rehberler vardı fakat çoğu yabancı forumlarda ve biri bir yerde,diğeri başka bir yerde.Neyse zorla da olsa sağdan soldan duyduklarımızla işlemleri bir şekilde yaptık.Mutlu sona ulaştık belki ama bir çok da zorluk çektik.

Evet zamanında bu tür zorlukları yaşadığım için,sizlerin durumunu anlayabiliyorum.İşte şimdi biz iKaynak.com olarak sizlere karışık bir işlem olmadığını anlatmaya çalışacağız.Zorluk çekmeden nasıl tüm işlemleri yapabileceğinizi anlatmaya çalışacağız.İzleyeceğiniz yolları tek tek tarif edeceğiz.Takıldığınız yerlerde yardımcı olacağız.Bu konuda hiç şüpheniz olmasın.

Önemli Konularda Bilgi Edinerek Başlıyoruz

Bu kadar hikayeden sonra artık yavaş yavaş konuya girelim.Şimdi aşağıda yazdığım rehberleri sırayla takip edin.En fazla yarım saat içinde bir çok temel konuyu öğrenmiş olacaksınız.İstediğiniz konuda araştırma yapabilecek seviyeye geleceksiniz.Yani iPod'unuzla ilgili bir çok şeyi öğrenmiş olacaksınız.Evet,şimdi sabırlı olun ve aşağıdaki rehberleri okumak için bir yarım saatinizi ayırın.Lütfen aşağıdaki rehberleri okumadan soru sormamaya gayret gösterin.

• Üzgünüm,linkleri görebilmek için üye girişi yapmalısınız.Eğer üye değilseniz,forumdan daha iyi yararlanmak için lütfen üye olunuz...
    Kayıt Olun veya Giriş Yapın
    Firmware Nedir? Nasıl Yükseltilir - Düşürülür?
  • Üzgünüm,linkleri görebilmek için üye girişi yapmalısınız.Eğer üye değilseniz,forumdan daha iyi yararlanmak için lütfen üye olunuz...
    Jailbreak Nedir? Neden Yapılır? Nasıl Yapılır?
    iPod'un Temel Uygulamaları
    iPod Touch - iPhone Hakkında Bazı İpuçları

Jailbreak Yapacaksanız Devam Ediyoruz

Evet bu rehberleri okuduktan sonra jailbreak işlemine karar verdiyseniz,şu an en performanslı firmware sürümü 2.2.1. Bu sürümü indirme merkezinden indirin ve yukarıda yazdığımız rehberler yardımıyla güncellemeyi yapın.Güncelleme yaptığınızda cihazınız jailbreak işlemine hazır hale gelecek.

Şimdi aşağıdaki rehber ile 10 dk içinde jailbreak yapabilirsiniz.

iPod Touch 1G - iPhone 2G/3G Firmware 2.2.1 Jailbreak
    | Üzgünüm,linkleri görebilmek için üye girişi yapmalısınız.Eğer üye değilseniz,forumdan daha iyi yararlanmak için lütfen üye olunuz...
    iPod Touch 2G Full Jailbreak
    | Üzgünüm,linkleri görebilmek için üye girişi yapmalısınız.Eğer üye değilseniz,forumdan daha iyi yararlanmak için lütfen üye olunuz...
    Tüm Yöntemler

Installer ve Cydia Nedir?
    Adım Adım Cydia Programının Kullanımı
    Adım Adım Installer Programının Kullanımı

Jailbreak Sonrası Uygulama Yükleme

Evet arkadaşlar jailbreak yaptıktan sonra şimdi sıra yeni özellikleri kullanmaya geldi.2.x.x firmware sürümünde en kaliteli uygulamalar kırılmış AppStore uygulamalarıdır.Jailbreak yapmadan bu uygulamaları ancak para vererek yükleyebilirsiniz.Artık jailbreak yaptığınız için piyasadaki 1500+ kırılmış uygulamayı anında indirip yükleyebilirsiniz.Şimdi aşağıdaki başlığı okuyarak uygulama yükleyeme konusunu da öğreneceksiniz.

Kırılmış App Store Uygulamlarını İndirme ve Yükleme Ana Başlık

Herhangi bir konuda sorunla karşılaşırsanız foruma başlık açın.Rehber hazırlanmasını istediğiniz konuları bize bildirin.Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız.Yalnız özel mesaj ile destektense sorularınızı foruma açarsanız çok daha iyi olur.Aynı sorunla karşılaşan bir çok kişide sizin başlığınızdan yararlanır.

Benim söyleyeceklerim bunlar.Tekrar forumumuza hoş geldiniz.Kolay gelsin...
« Son Düzenleme: 21 Mart 2009, 21:32:10 Gönderen: [JW] »

Üzgünüm,linkleri görebilmek için üye girişi yapmalısınız.Eğer üye değilseniz,forumdan daha iyi yararlanmak için lütfen üye olunuz...

Sitemizden yararlanıyorsanız ve daha iyi bir site olmamızı istiyorsanız,küçük bir miktar bağışta bulunabilirsiniz.Anlayışınız için teşekkürler.
Bu Mesaja Teşekkür Eden 50 Kullanıcı: SueReila (15 Haziran 2009, 17:05:22), mccankurt (10 Haziran 2009, 19:45:53), rolanddes (09 Haziran 2009, 14:00:11), icedevil (06 Haziran 2009, 00:58:35), nicolasnip (02 Mayıs 2009, 15:26:43), megaman (29 Nisan 2009, 12:53:59), mavituna (25 Nisan 2009, 21:06:42), pronomix (21 Nisan 2009, 15:35:12), mmg55 (21 Nisan 2009, 11:02:25), ozzoakka (15 Nisan 2009, 13:16:27), sorun (10 Nisan 2009, 23:47:59), polidali (30 Mart 2009, 19:18:49), ıphone61 (29 Mart 2009, 02:21:44), amanyoo (18 Mart 2009, 15:18:29), kandal (10 Mart 2009, 09:41:22), xewor3g (23 Şubat 2009, 02:54:41), mscebln (21 Şubat 2009, 23:51:04), ckmm (18 Şubat 2009, 15:50:10), pspfreak (10 Şubat 2009, 23:30:20), cato1993 (07 Şubat 2009, 16:21:24), vulturex (07 Şubat 2009, 12:23:17), karadavuti (06 Şubat 2009, 21:26:27), trafikci (06 Şubat 2009, 19:40:59), sercioali (04 Şubat 2009, 17:58:58), crml15 (01 Şubat 2009, 19:17:29), youturnmeon73 (01 Şubat 2009, 17:27:40), Bomb3r (25 Ocak 2009, 10:31:29), www (15 Ocak 2009, 14:36:15), kralleo (04 Ocak 2009, 02:26:19), sefas (02 Ocak 2009, 00:22:12), ...
Yardımcığı Olduğu Kullanıcılar: ozgurcankumral [+](15 Ekim 2008, 15:51:57)
*
Yeni Üye

UYARI:
« Yanıtla #1 : 11 Ekim 2008, 15:58:56 »

Emekleriniz için çok çok teşekkürler, faydalı bilgiler tek bir yerde toplanmış, çok güzel bir paylaşım ve bilgilendirme sitesi olmuş...

iTouch Kullanıcısı
*
Yeni Üye

UYARI:
« Yanıtla #2 : 27 Ekim 2008, 17:28:01 »

Güzel bir site, elinize sağlık.
Ben de bugün 16gb 1. nesil bir ipod touch aldım ancak forumda araştırmama rağmen bi türlü konu hakkında bilgi bulamadım ve size buradan yazmaya karar verdim. Eğer yanlış bir yerde konu açtıysam kusura bakmayın.
Sorum şu: Bu jailbreak işelmi sonrasında ipod'un menüsü türkçe oluyor mu, eğer olmuyorsa menüsünü nasıl türkçeleştirebilirim acaba?
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
Site Yöneticisi
Hiperaktif Üye

977 Mesajına Toplam
3095 Teşekkür Edildi
UYARI:
« Yanıtla #3 : 27 Ekim 2008, 17:32:27 »

Aşağıdaki linkten gerekli açıklamamıza bakabilirsiniz..

Üzgünüm,linkleri görebilmek için üye girişi yapmalısınız.Eğer üye değilseniz,forumdan daha iyi yararlanmak için lütfen üye olunuz...

Sitemizden yararlanıyorsanız ve daha iyi bir site olmamızı istiyorsanız,küçük bir miktar bağışta bulunabilirsiniz.Anlayışınız için teşekkürler.
Bu Mesaja Teşekkür Eden 2 Kullanıcı: aktivasyon (15 Mart 2009, 13:54:57), enesilyas (27 Ekim 2008, 17:37:05)
iTouch Kullanıcısı
*
Yeni Üye

1 Mesajına Toplam
1 Teşekkür Edildi
UYARI:
« Yanıtla #4 : 30 Ekim 2008, 15:12:21 »

1 saate yakındır sitede dolaşıyorum, Jailbreak, Cydia, İnstaller.. başlangıç.. hepsini okudum ancak Anlayamadığım nokta şu; ben yeni aldığım itouch'uma oyun yüklemek istiyorum, bunun için öncelikle ne yapmalıyım. İnstaller yüklemem gerektiği sölendi ama installer yüklemek için önce jailbreak yüklemem gerekirmi. Firmware im 2.1.1 . İnstaller i hangi linkten yükleyeceğim. İnstaller i yükledikten sonra ne yapacagım.. Başlangıç için okunması gereken metni okudum ama yinede anlayamadım. Zamanınızı aldım, kusura bakmayın..
Bu Mesaja Teşekkür Eden Kullanıcılar: mokoko08 (07 Kasım 2008, 03:00:48)
Site Yöneticisi
Hiperaktif Üye

977 Mesajına Toplam
3095 Teşekkür Edildi
UYARI:
« Yanıtla #5 : 30 Ekim 2008, 15:47:46 »

İlk mesaja ve Installer-Cydia nedir konusuna gerekli eklemeler yapılmıştır.

Buradan da cevap vereyim.iPod'a oyun yüklemek için önce jailbreak yapacaksınız.Daha sonra yukarıdaki yeni eklediğim "Jailbreak Sonrası Uygulama Yükleme" bölümünü takip edebilirsiniz.

Bu arada diğer sorunuza gelince,Installer ve Cydia jailbreak yapılırken otomatik yüklenir.Bu programları kullanıp nasıl yükleme yapacağınızı yukarıda adım adım anlattık.
« Son Düzenleme: 30 Ekim 2008, 15:57:29 Gönderen: [JW] »

AR-GE Grup Lideri
Site Yöneticisi
Aktif Üye

143 Mesajına Toplam
326 Teşekkür Edildi
UYARI:
« Yanıtla #6 : 30 Ekim 2008, 17:43:16 »

1 saate yakındır sitede dolaşıyorum, Jailbreak, Cydia, İnstaller.. başlangıç.. hepsini okudum ancak Anlayamadığım nokta şu; ben yeni aldığım itouch'uma oyun yüklemek istiyorum, bunun için öncelikle ne yapmalıyım. İnstaller yüklemem gerektiği sölendi ama installer yüklemek için önce jailbreak yüklemem gerekirmi. Firmware im 2.1.1 . İnstaller i hangi linkten yükleyeceğim. İnstaller i yükledikten sonra ne yapacagım.. Başlangıç için okunması gereken metni okudum ama yinede anlayamadım. Zamanınızı aldım, kusura bakmayın..

Versiyonunuz 2.1.1 ise cihazınız heralde iPod Touch 2G.Sizin cihazınız için henüz jailbreak yöntemi yok maalesef.

█►Soru Sormadan Önce Bakmanız Gereken Yerler◄█
Forum Araması
Tüyo Merkezi
|
iPhone3G Kullanıcısı
*
Yeni Üye

1 Mesajına Toplam
2 Teşekkür Edildi
UYARI:
« Yanıtla #7 : 31 Ekim 2008, 23:24:18 »

Bu Forum benim günlerdir araştırdığım Iphone forumları içerisinde en verimlisi, en güzeli.
Emeği geçen herkese çok çok tşk ederim.
1-2 gün içinde iphone gelecek elime umarım bende buradan yararlanır ve bildiklerimi sizlerele paylaşma fırsatı bulabilirim.
Tşkler
Bu Mesaja Teşekkür Eden 2 Kullanıcı: by_hope (01 Kasım 2008, 01:53:08), [JW] (31 Ekim 2008, 23:44:37)
Site Yöneticisi
Hiperaktif Üye

977 Mesajına Toplam
3095 Teşekkür Edildi
UYARI:
« Yanıtla #8 : 31 Ekim 2008, 23:44:26 »

Aramıza hoş geldiniz arkadaşım.

Bu Mesaja Teşekkür Eden Kullanıcılar: rebul (17 Kasım 2008, 06:56:05)
iphone 3G 8gb
Haber Editörü
Hiperaktif Üye

577 Mesajına Toplam
1135 Teşekkür Edildi
UYARI:
« Yanıtla #9 : 01 Kasım 2008, 01:54:17 »

Bu Forum benim günlerdir araştırdığım Iphone forumları içerisinde en verimlisi, en güzeli.
Emeği geçen herkese çok çok tşk ederim.
1-2 gün içinde iphone gelecek elime umarım bende buradan yararlanır ve bildiklerimi sizlerele paylaşma fırsatı bulabilirim.
Tşkler

simdiden İPhone'nun hayırlı olsun 

iyive aktıf forumlar 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Soru Sormadan Önce Bakmanız Gereken Yerler
Forum Araması
Tüyo Merkezi
|

iTouchKaynak.com Özel Uygulama Arşivi
iPhone3G Kullanıcısı
*
Yeni Üye

1 Mesajına Toplam
2 Teşekkür Edildi
UYARI:
« Yanıtla #10 : 09 Kasım 2008, 00:02:32 »

Dostum tek kelimeyle harika... Benden büyümüsün, küçükmüsün (30) bilmiyorum ama, inan herbirimiz ülkenin bir köşesinde olmasaydık seni teşekkür ziyaretine gelirdim...
Bu Mesaja Teşekkür Eden 2 Kullanıcı: allerjik (26 Kasım 2008, 13:36:35), [JW] (09 Kasım 2008, 00:59:08)
Site Yöneticisi
Hiperaktif Üye

977 Mesajına Toplam
3095 Teşekkür Edildi
UYARI:
« Yanıtla #11 : 09 Kasım 2008, 00:59:01 »

Eyvallah hocam yorumlarınız için sağolun.Aramıza hoş geldiniz.

iTouch Kullanıcısı
*
Yeni Üye

UYARI:
« Yanıtla #12 : 06 Aralık 2008, 23:50:21 »

selam arkadaşlar. ben de yeni bir ipod touch kullanıcısıyım. Benim merak ettiğim ve yapamadığım şu: jailbreak
yapmadan istore daki ücretsiz uygulamaları nasıl yükleyebilirim? Bir türlü başaramadım.
iPhone 3G 8GB Black
Yönetici
Aktif Üye

289 Mesajına Toplam
468 Teşekkür Edildi
UYARI:
« Yanıtla #13 : 07 Aralık 2008, 00:20:38 »

iTunes hesabınız olmalıdır. Kredi kartı numarası vermeden iTunes hesabı almak için Facebook Redeem Code yöntemini deneyiniz

iKaynak.Com Browser Futbol Turnuvası'na Katılmak İçin Tıklayın

->Soru Sormadan Önce Bakmanız Gereken Yerler<-
Forum Araması
Tüyo Merkezi
|

iKaynak.Com Browser Futbol Turnuvası'na Katılmak İçin Tıklayın
iPhone3G Kullanıcısı
*
Yeni Üye

2 Mesajına Toplam
5 Teşekkür Edildi
UYARI:
« Yanıtla #14 : 21 Aralık 2008, 23:42:03 »

Arkadaşlar çoook  çok Teşekkür ediyorum süper bi forum olmuş süper bi bilgi merkezi olmuş açtığınız konular ve emekler için Teşekkürler...

Saygılar

La Téte De Mort..
Bu Mesaja Teşekkür Eden 3 Kullanıcı: xewor3g (23 Şubat 2009, 02:55:07), [JW] (22 Aralık 2008, 00:32:49), by_hope (21 Aralık 2008, 23:57:56)
Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: